Data publicării:
BACALAUREAT 2020. Gabriel Ispas, secretar de stat: Ce pot face profesorii pentru „generația Covid”
Fostul secretar de stat în ministrul Educației și politicanul PRO România Gabriel Ispas a vorbit despre bacalaureatul din acest an și despre desfășurarea examenului.
Fostul secretar de stat în ministrul Educației și politicanul PRO România Gabriel Ispas a vorbit despre bacalaureatul din acest an și despre desfășurarea examenului.
Bacalaureatul trebuie dat
Într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, prof. Ispas a explicat că bacalaureatul trebuie să se dea, cu orice preț.
„Categoric, eu sunt de părere că bacalaureatul trebuie organizat și în acest an. Nu există elemente care să ne facă să nu susținem bacalaureatul. Toată discuția care există în spațiul public este o discuție extrem de volatilă și fără multe elemente pragmatice și practice. În primul rând, copiii aceștia au învățat până în martie la școală, în condiții de normalitate. Ulterior, s-au făcut ore așa cum s-a făcut și e bine că nu s-a întrerupt procesul. Mai mult decât atât, începând de luni se reiau lecțiile față în față”, a spus profesorul.
Un posibil ajutor universitar pentru licee
„Bacalaureatul, ca organizare, nu ridică o problemă din punct de vedere al securității elevilor, iar eu cred că ar trebui ca ministerul Educației să facă un apel către universități pentru a se pune la dispoziție, doar dacă este necesar, și amfiteatrele universitare care sunt foarte mari, sunt încăpătoare și pot să asigure condițiile necesare pentru o bună organizare a bacalaureatului.
În primul rând, este nevoie de un consens general, pentru că nu putem să ne jucăm cu viața și cu sănătatea copiilor noștri. Eu cred că trebuie să avem grijă ca lucrurile să fie corecte din punct de vedere al aranjamentului legal”, a explicat prof. Ispas.
Ce pot face profesorii pentru „generația Covid”
„În al doilea rând, sunt convins că cei care fac subiecte și care pregătesc bacalaureatul vor înțelege tot contextul și vor calibra subiectele astfel încât să nu ajungem la idei absurde de sacrificare sau de cine știe mai bine. Dacă vom face acest lucru, vom ajunge la concluzia că această generație este la fel de bună ca și generațiile anterioare și că vom putea să ne bucurăm de rezultatele lor, iar prezența lor în mediul universitar și în viață, pentru cât vor fi locuitorii României și Europei, nu vor fi stigmatizați drept generația Covid. Nu, această generație este o generație firească, o generație normală, de oameni serioși, care își finalizează așa cum trebuie studiile. Pentru cei care plâng de mila și de securitatea copiilor, eu îi rog să meargă spre parcurile din București când este soare să vadă cum se manifestă tinerii. Ar trebui să fim puțin mai raționali și să nu încercăm să schimbăm subiectul”, a încheiat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News