Data publicării:
Bacalaureat 2014. Performanță absolută pentru un fost liceu agricol
Rezultate excepționale la Bacalaureat 2014 pentru un fost liceu agricol din județul Sibiu, în prezent Liceul Tehnologic de Transporturi Rutiere din Târnava. A stabilit cea mai bună performanță statistică la promovabilitate, 100%, devansând, astfel, instituții de învățământ de prestigiu din județ, precum Colegiul Național "Octavian Goga", cu promovabilitate de peste 99% și următoarele două colegii din listă - Brukenthal și Gheorghe Lazăr, ambele cu procente de peste 97%.
Reușita de excepție a Liceul Tehnologic de Transporturi Rutiere (LTTR) se datorează faptului că din cei 26 de elevi care ar fi trebuit să termine clasa a XII-a la această unitate de învățământ, doar 10 au reușit să termine anul fără să rămână corigenți și numai unul singur s-a înscris la Bacalaureat 2014, pe care, de altfel, l-a și promovat cu media 8,51, scrie turnulsfatului.ro.
Practic, școala avea doar două posibilități în statistica de anul acesta. Ambele absolute. Fie obținea promovabilitate de 100%, fie de 0%. Rezultatul pozitiv al singurului elev care s-a prezentat la Bacalaureat 2014 a însemnat și succesul școlii.
Citește și Elevii de 10 de la Bacalaureat şi de la Evaluare Naţională, premiați de Guvern
Cel care a prilejuit LTTR obținerea performanței unice în județ, de a avea promovabilitate 100% la Bacalaureat 2014, este Teodor Matei, un tânăr atipic, cu părul lung, care ascultă o muzică mai puțin agreată de către cei din generația sa și care a studiat timp de trei ani departe de România pentru a fi cu părinții săi. El a reușit să obțină 9,20 la Limba română, 9,50 la Matematică și 6,85 la Biologie, unde recunoaște că nu prea a învățat, deși acum îi pare rău, pentru că putea obține o medie mult mai mare.
Citește și Fiul Gabrielei Firea a picat examenul de Bacalaureat
Nu i-a fost deloc ușor
Când avea 12 ani, Teodor a plecat în Spania pentru a se alătura părinților, dar după trei ani s-a reîntors la bunica sa și s-a înscris la LTTR pentru a-și definitiva studiile liceale. "Lui nu i-a fost deloc ușor. În primii ani, în generală, a fost la profil în limba germană, apoi a plecat și a făcut școală în limba spaniolă, după care s-a întors să învețe în limba română. M-am așteptat să ia bac-ul, dar parcă nu am crezut că va lua notă așa mare", a mărturisit Lucia Matei, bunica lui Teodor.
Acum, Teodor Matei caută o facultate la care să se înscrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News