Bacalaureat 2013: FSLI și partea proastă a promovabilității de 55%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Analizând rezultatele obținute de elevi la examenul național de Bacalaureat și modul de desfășurare a acestuia, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a dat un comunicat de presă în care constată partea proastă a examenului de Bacalaureat și promovabilitatea de 55%.

FSLI a constatat următoarele:

1. Chiar dacă procentul de promovabilitate este de 55%, multe dintre aceste diplome pe care le obțin elevii sunt otrăvite, deoarece o parte dintre absolvenți vor intra direct în șomaj, iar unii dintre cei care vor fi admiși în învățământul superior cu ajutorul mediei de la examenul de bacalaureat, fie vor ajunge pseudospecialiști, fie vor deveni șomeri după terminarea facultății.

2. Sunt angajați din instituții ale statului român care au acționat abuziv, atât asupra unor profesori din comisiile de examen, cât și asupra elevilor, ceea ce demonstrează că în România drepturile cetățenilor nu sunt respectate.

3. Există, din păcate, și cadre didactice, într-un procent nesemnificativ, care recurg la gesturi ce nu fac cinste acestei nobile meserii.

4. Sumele nete pe care urmează să le primească cadrele didactice care au făcut parte din comisiile examenelor de bacalaureat sunt umilitoare: 3 lei pentru o lucrare corectată, 19 lei – asistenții, 330 de lei – președinții de comisii.

5. Școala nu mai este motivantă pentru elevi, din cauza programelor școlare neadaptate la realitatea de pe piața muncii, multora fiindu-le greu să își găsească un loc de muncă după absolvirea liceului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel