Azi România e tristă. Simona noastră e la servă în cel mai greu meci din Turneul Dreptăţii
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres
Mingea sus, Simona! Se va face dreptate!

Astăzi Simona a fost depistată pozitiv la un control antidoping. România e în şoc. La fel şi campioana noastră. Deja au început să apară titluri ca "E Simona la sfârşitul carierei?", "Condamnare pe viaţă..." sau, şi mai sfâşietor, "Simona a fost prinsă dopată". Nu. Nu a fost "prinsă", doar "depistată". Câtă diferenţă!

Azi sunt puţin tristă. Cea care a umflat piepturile românilor cu fiecare meci câştigat e suspendată temporar. A fost trimisă acasă de la US Open, după două probe, ambele pozitive. Simona suferă în aceste clipe şi numai ea ştie cât. E sub şoc. Dar se va ridica de pe genunchi şi va creşte în urma acestei "poveşti", indiferent de cum se va sfârşi. Oricum, a fost şi rămâne "fata noastră", bucuria şi mândria ţării, supercampioana unei naţiuni care o merită şi nu prea. Nu i-aş da dreptate colegului meu care a spus... "Nu cred că îşi va mai reveni vreodată." Eu cred că Simona va trece şi peste asta. Va lupta să se facă dreptate şi va încerca să dovedească că dragostea ei pentru tenis e curată, clară şi explicită, că nu a avut niciodată intenţia, aşa cum bine a şi mărturisit, să trişeze ori să-şi câştige bătăliile prin astfel de şiretlicuri.

Iar dacă, într-un final, va fi să piardă meciul cu "Adevărul" (adevărul dovedit, nu adevărul adevărat) şi nu va mai juca niciodată, va câştiga altceva: ne va câştiga, din nou, pe noi. Va câştiga parcă şi mai mult din respectul nostru pentru că nu ştiu cine ar crede că "buna noastră" ar putea vreodată să-şi ia victoriile din minciună şi ascunzişuri. Simona e puternică, are o sănătate de fier, n-are nevoie de stimulente care să o fortifice sau să-i sporească performanţa. Dacă a luat, a luat fără să ştie, fără să vrea, fără să creadă vreodată că asta i-ar putea lua podiumul de sub picioare.  

Cea mai bună jucătoare română de tenis a ieşit singură pe Instagram şi a dezvăluit lumii întregi că a fost testată pozitiv la un control antidoping la substanţa roxadustat. "Astăzi începe cea mai grea luptă a vieţii mele, lupta pentru adevăr. [...] Este şocul vieţii mele." Cum spuneam, şi al nostru, Simona! Şocul nu e doar al tău, ci al unei Românii întregi, poate chiar al lumii care te iubeşte şi-n seara asta la fel ca-n clipa în care ne-ai dat scoruri de aur pe ecran şi-am urlat ca nebunii pe geamuri după ce ţi-am văzut numele în capul clasamentelor. Rămâi pentru noi, orice s-ar hotărî acolo... "sus", Fata de Aur a României! N-ai tu idee câte inimi au bătut la unison cu loviturile tale şi ce fericiţi ne-ai făcut de fiecare dată când ai pus piciorul în teren, le-ai luat cupele de peste tot şi ni le-ai adus acasă.

Simona, eşti a noastră pentru totdeauna, orice ar veni peste tine!

Citeşte şi Simona Halep, depistată pozitiv la un control antidoping. Primul mesaj al sportivei

Reamintim că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep. Testul a fost realizat în timpul turneului US Open, de luna trecută. 

Ce este roxadustatul 

Conform Agenţiei Europene a Medicamentului, roxadustatului este substanţa activă dintr-un medicament utilizat la adulți pentru tratarea simptomelor anemiei (număr mic de globule roșii) cauzate de insuficiență renală cronică (diminuarea progresivă, pe termen lung, a capacității rinichilor de a funcționa bine).

Doza inițială se stabilește în funcție de greutatea pacientului, fiind apoi ajustată pentru a se obține și menține valori ale hemoglobinei (proteina din globulele roșii care transportă oxigenul în organism) între 10 și 12 g/dl.

Pacienții care urmează tratament cu un agent de stimulare a eritropoetinei (ESA, un medicament care stimulează producția de globule roșii) și la care valorile hemoglobinei sunt stabile nu trebuie să treacă la acest tratament decât dacă există o justificare clinică și beneficii preconizate. La acești pacienți, doza inițialăse va stabili în funcție de tipul și de doza de ESA utilizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel