Data publicării:
Azi, în lume. Știrile zilei - 17 septembrie
Iată cele mai importante știri externe ale zilei. Vezi ce se întâmplă, astăzi, 17 septembrie, în lume.
Partizanii ucraineni au aruncat în aer o linie de cale ferată din Melitopol, blocând aprovizionarea ruşilor cu muniţie
Partizanii din Melitopol, oraş ucrainean aflat temporar sub ocupaţie rusă, au aruncat în aer o linie de cale ferată folosită de invadatori pentru aprovizionarea cu muniţie din Crimeea, scrie Rador., citând RBC. "A fost aruncată în aer un segment de cale ferată folosit de ocupanţi pentru livrări de arme şi combustibil pentru echipament militar dinspre Republica Autonomă Crimeea" - scrie, sâmbătă, canalul de Telegram "RIA Melitopol".
Acum, armata rusă inspectează îndeaproape toate vehiculele din zonă şi percheziţionează toţi bicicliştii şi pietonii din oraş. Amintim că, anterior, partizanii ucraineni din Melitopol au aruncat în aer sediul partidului pro-Kremin "Rusia Unită", unde colaboraţioniştii şi trupele de ocupaţie pregăteau un aşa-zis referendum.
Oraşul olandez Bodegraven-Reeuwijk dă Twitter în judecată
Un oraş din Olanda a acţionat în instanţă Twitter, după ce a devenit centrul unei teorii a conspiraţiei online. Bodegraven-Reeuwijk cere platformei de social media să elimine toate mesajele legate de un presupus grup de pedofili satanişti. Oraşul a fost în centrul unei teorii a conspiraţiei după ce trei bărbaţi au început să răspândească poveşti nefondate despre abuzul şi uciderea copiilor, care ar fi avut loc în oraş în anii '80, scrie Rador, citând BBC.
Anul trecut, instanţa a ordonat bărbaţilor care promovau teoria conspiraţiei să şteargă imediat tweet-urile, ameninţările şi alt conţinut legat de poveşti, dar acestea continuă să circule. Potrivit Twitter, este imposibilă ştergerea tuturor tweet-urilor care propagă teoria conspiraţiei. Luna viitoare este aşteptat verdictul.
Activiştii critică decizia Marii Britanii de a-l invita la funeraliile Reginei pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite
În timp ce Marea Britanie se pregăteşte de funeraliile de stat pentru regina Elisabeta, grupurile activiste pentru drepturile omului au criticat decizia de a-l invita pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, liderul de facto al ţării, scrie Rador, citând BBC. Serviciile secrete vestice, inclusiv CIA au concluzionat că toate indiciile arată că prinţul ar fi ordonat uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în 2018, acuzaţie negată de prinţ şi guvernul său.
Mai devreme, în acel an, prinţul a fost primit pe covorul roşu în Marea Britanie, dar stigmatul asasinatului lui Khashoggi i-a creat o imagine de paria în faţa Vestului, pe care încearcă să o reabiliteze. Aceasta va fi prima sa vizită în Marea Britanie de la crimă.
30 de persoane, ucise în confruntările de la graniţa dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan
Aproape 30 de persoane au fost ucise şi alte zeci rănite în confruntările de la graniţa dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan. Luptele care s-au declanşat la începutul săptămânii au continuat vineri, în ciuda faptului că cele două ţări au convenit asupra încetării focului, scrie Rador, citând BBC. Ambele părţi se învinuiesc reciproc pentru începutul violenţelor şi încălcarea încetării focului. Aproximativ 24 de persoane în Kîrgîzstan au fost ucise până acum, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii.
Israel, atac în vecinătatea capitalei siriene, Damasc
Israelul a efectuat un atac în vecinătatea capitalei siriene, Damasc, a transmis presa de stat siriană, sâmbătă dimineaţă. Apărarea antiaeriană siriană a răspuns unui atac israelian în regiunea sudică a ţării, potrivit presei de stat, scrie Rador, citând Reuters. Armata siriană a precizat că atacul israelian a vizat Aeroportul Internaţional din Damasc şi sudul capitalei. Potrivit unui comunicat al armatei, atacul a cauzat moartea a cinci soldaţi şi pagube materiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News