Axis RESPINGE acuzațiile lansate de Amnesty International. "Noi respectăm întotdeauna drepturile omului"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un robot-pisoi afectuos şi măşti high-tech anti-COVID-19, la salonul anual dedicat noilor tehnologii - Video
Un robot-pisoi afectuos şi măşti high-tech anti-COVID-19, la salonul anual dedicat noilor tehnologii - Video
Compania "Axis Communications" respinge acuzațiile lansate de Amnesty Internațional privind exportarea tehnologiei de supraveghere digitală în China.        

Compania "Axis Communications" a reacționat după ce Amnesty International a publicat un raport potrivit căruia mai multe companii din Europa exportă tehnologie de supraveghere digitală în China. Axis respinge acuzațiile și susține că respectă toate drepturile omului.

"Soluțiile noastre video de rețea sunt folosite la nivel global pentru a îmbunătăți securitatea și siguranța. Deși realizăm că soluțiile noastre pot fi folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost dezvoltate, așa cum se poate întâmpla și pentru multe alte tehnologii. Axis dezvoltă soluții doar pentru scenariile de utilizare în care credem. Compania noastră comunică clar modul în care se pot utiliza soluțiile noastre, punând în balanță nevoile de siguranță ale societății și dreptul fiecărui cetățean la intimitate.

 Facem eforturi constante de a integra etica în operațiunile de business și avem așteptări mari ca partenerii noștri de afaceri să ne susțină intențiile. Când vine vorba de etica în care clienții ne întrebuințează soluțiile, noi respectăm totdeauna drepturile omului și ne împotrivim oricăror forme de opresiune și de discriminare. Proiectele clienților noștri sunt analizate periodic pentru a pune în evidență orice posibilă abatere de lareglementările existente.", se arată într-un comunicat emis de "Axis Communications" pentru DCNEWS.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului a nominalizat trei companii: Axis din Suedia, Noldus Information din Olanda şi Idemia din Franţa.

VEZI ȘI: Amnesty International, acuzații GRAVE: Companii europene vând Chinei tehnologii de supraveghere digitală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel