Axa răului. Ambasadorul Adrian Zuckerman: Rușii încearcă acum să se salveze, pentru că pierd. Putin, ”absolut” în spatele atacului asupra Israelului
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit despre ceea ce stă în spatele atacurilor grupării Hamas, dar și despre ceea ce mulți numesc ”axa răului”.  

Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit despre situația din Israel, unde a fost decretată stare de război, după cele mai sângeroase atacuri din ultimii 50 de ani. Acesta a explicat cine se află în spatele atacurilor, dar și care sunt riscurile, la nivel mondial.

”Rușii au fost încurajați. Acum, armele și miliarde de dolari care au fost promise Ucrainei, nu au fost date sub formă de arme. Numai vreo 40% din toate miliardele promise de americani au fost date ucrainienilor sub formă de arme.

Ucraina câștigă. Contraofensiva merge înainte. Rușilor le este frică, deoarece contraofensiva ar putea să meargă mult mai bine dacă americanii și europenii ar da arme care găsesc minele care fac mai ușor să traversezi șanțurile făcute de ruși.

Dar de ce nu le-am dat tancuri mai devreme, de ce nu le-am dat avioane mai devreme? Nu înțeleg. Este o politică fundamental greșită de americani și de europeni. Eu am spus asta în prima zi a războiului.

Acum, cum poți să salvezi rușii? Rușii s-au dus la prietenii lor iranieni, la prietenii lor chinezi, eu le spun acestora că sunt axa răului, sunt oameni răi, cei mai răi din lume.

Iranienii ce fac? Le dau drone rușilor, ca să distrugă și să ucidă oameni inocenți.

Dar ce altceva mai pot să facă acum? Gândiți-vă la asta. Am ajuns într-un punct unde dacă iranienii trimit proxy-urile lor de la Hamas să facă acest atac, nu numai că ia atenția lumii de la atrocitățile din Ucraina, dar ia și resurse. Acum trebuie trimise arme în Israel.

Iar toată atenția lumii se concentrează pe israelieni și palestinieni, iar asta s-a și întâmplat”, a afirmat Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA în România în Interviul DC News.

De altfel, Adrian Zuckerman a ținut să sublinieze un lucru foarte important în acest context.

”Ce îmi este frică mie este ca chinezii să nu facă același lucru în Taiwan sau să fie un atac similar, altundeva, în spatele cui sunt, ori rușii, ori chinezii, ori iranienii.

Rușii încearcă acum să se salveze, pentru că pierd”, a mai spus fostul ambasador al SUA.

Rusia în spatele atacului din Israel

Întrebat dacă în spatele acestui atac s-ar putea afla Vladimir Putin, președintele Rusiei, fostul ambasador susține că în opinia sa, este absolut.

”Dacă ne gândim la asta, acum câteva zile, și asta pentru mine este de necrezut, Jake Sullivan de la National Security Council spunea că Orientul Mijlociu este calm, totul este bine. Nu am mai auzit de săptămâni, de luni. Totul e bine acolo.

Acesta trebuie să fie dat afară mâine, e ceva de necrezut aici”, a spus Zuckerman.

Pe de altă parte, și Serviciile Secrete Israeliene au fost luate prin surprindere, deși ”sunt cele mai eficiente”, afirmă analistul politic Bogdan Chirieac, situație în care Excelența sa Adrian Zuckerman a subliniat că ”relația dintre Benjamin Netanyahu și Obama nu a fost una bună. Obama a trimis o echipă politică care a participat la alegerile israeliene împotriva lui Netanyahu, relațiile între Netanyahu și Biden, de până acum, nu au fost cele mai bune, cu toate că acum Biden spune că ajută Israelul cu tot ce poate”, a mai precizat Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman.

Mai multe în video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel