Avocatul Poporului, SOLICITARE. Explicația consilierului Cornelia Cor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Renate Weber, Avocatul Poporului
Renate Weber, Avocatul Poporului
Cornelia Cor, consilier al Avocatului Poporului, a explicat miercuri de ce instituția s-a sesizat din oficiu şi a vorbit despre cererea de ultimă oră către Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Condiţionarea angajatului de către angajator ca, la momentul întoarcerii la muncă după perioada de boală sau de carantină, să prezinte un test negativ pentru noul coronavirus este o măsură excesivă şi în afara cadrului legal, consideră Avocatul Poporului.

Solicitarea Avocatului Poporului este ca Ministerului Muncii să anunțe toți angajatorii din țară privind acest aspect. 

Consilierul Cornelia Cor a explicat la Antena 3 că instituția s-a sesizat din oficiu după cazurile salariaților care nu se pot prezenta la muncă decât după ce prezintă un test negativ. 

„Această condiționare pune în dificultate cetățeanul întrucât el nu se mai încadrează pe criteriul de testare, medicul nu-i poate elibera concediu medical pentru a sta perioadă nelimitată acasă, angajatorul nu-l mai primește la muncă”, a spus Cornelia Cor. 

Consilierul Avocatului Poporului a mai precizat că „angajatul se vede obligat să plătească testul la o clinică privată”, iar instituția consideră că este o măsură excesivă. 

„Vedem că sunt testați doar contacții simptomatici ai cazurilor confirmate”, a completat consilierul Cornelia Cor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel