Avocatul Poporului, intervenţie în cazul femeii care a murit în spital, la Satu Mare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei care a murit în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, după ce a fost internată şi externată de mai multe ori din unitatea medicală.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei decedate, care ar fi fost plimbată între spitale, la Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", precizează sursa citată. 

De asemenea, conducerea SJU Satu Mare a dispus, în 2 august, constituirea unei comisii de anchetă care să verifice o reclamaţie privind decesul unei persoane de 82 de ani, sesizarea depusă la Ministerul Sănătăţii, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii, Constantin Demian. 

Femeia a fost internată în spital pe 5 mai 2018, după ce a suferit o infecţie cu clostridium difficile, a fost externată pe 10 mai, iar pe 15 iunie a fost internată din nou, ulterior decedând. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel