Data publicării:
Avocatul Adrian Cuculis: Final de proces în cazul evacuării cântăreței Anda Adam. Ce s-a decis
Scandalul dintre Anda Adam şi proprietara imobilului în care locuieşte a ajuns la final. Avocatul Adrian Cuculis, cel care se ocupă de cazul în speţă, a făcut, miercuri, un anunț legat de acest subiect.
„Final de proces în cazul evacuării cântăreței Anda Adam din imobilul din Bragadiru. Apelul acesteia a fost respins de către Tribunalul Ilfov și a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată”, a transmis, miercuri după-amiază, avocatul Adrian Cuculis.
Povestea a început în anul 2021, când Anda Adam a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare, pe motiv că dorește să cumpere locuința. Ulterior, cântăreața s-a ocupat de îmbunătățirea locuinței, investind bani în casă. Din declarațiile avocatului Cuculis, avocatul reclamantei, respectiv proprietara imobilului, Anda Adam nu ar fi onorat contractul semnat, lucru ce a dus la anularea actului. După artista a refuzat să părăsească locuința, simțindu-se neîndreptățită.
„Discutăm de o evacuare cu cântec. Pentru că au trecut aproape șase luni de când proprietarul a depus cererea de evacuare. Tot scandalul a început de la faptul că Anda Adam voia să cumpere acest imobil și nu a mai avut banii necesari sau pur și simplu nu a mai vrut să îi plătească omului diferența de bani. Pretinde că a făcut niște îmbunătățiri într-un imobil care nu îi era în proprietate. A refuzat mai multe luni să evacueze acest imobil. Nu stătea cu chirie. Se făcuse un ante-contract de vânzare-cumpărare și promisese că în intervalul de timp octombrie-decembrie ar fi urmat să plătească suma de bani prin care să i se transfere dreptul de proprietate. Ulterior, s-a rezoluționat acest act, și pur și simplu a refuzat să plece din imobil. Au existat discuții în care clientul meu, proprietarul, a fost înjurat și amenințat”, preciza, în mai, avocatul acuzării, la Antena 3.
Citește și / Atenționare de călătorie în Bulgaria, noi prevederi legale privind achiziționarea taxelor de drum
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulația autovehiculelor de marfă și pasageri.
Începând cu data de 1 iulie, drumurile naționale de categoria a II-a vor fi incluse în sistemul de taxare tip TOLL pentru autovehiculele de marfă și pasageri, iar cuantumul acestor taxe de drum pentru autostrăzi și drumurile naționale de categoria I va fi majorat în două etape. Astfel, majorarea cuantumului taxelor pentru mijloacele de transport marfă și pasageri cu greutate mai mare 3,5 tone se va realiza începând cu data de 1 iulie 2022 și, respectiv, data de 1 ianuarie 2023.
Taxele pentru vinietele electronice în Bulgaria, pentru mijloacele de transport cu greutate de până la 3,5 tone, vor fi reduse cu 10% începând cu data de 1 ianuarie 2023; până la data de 31 decembrie 2022, cuantumul lor rămâne neschimbat.
A. Pentru mijloacele de transport cu greutate cuprinsă între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:
• între 6 și 9 stotinci (100 stotinci = 1 leva) pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;
• între 5 și 8 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;
• între 2 și 3 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.
Pentru mijloacele de transport cu greutate cuprinsă între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum, începând cu data de 1 ianuarie 2023:
• între 10 și 13 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;
• între 6 și 9 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;
• între 4 și 7 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.
B. Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 2 sau 3 osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:
• între 16 și 20 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;
• între 13și 17 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;
• între 9 și 11 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.
Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 2 sau 3 osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum, începând cu data de 1 ianuarie 2023:
• între 26 și 30 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;
• între 22 și 25 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;
• între 19 și 23 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.
C. Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 4 sau mai multe osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:
• În limita a/de la 15 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe pe drumurile naționale de categoria a II-a pentru mijloacele de transport din categoria EURO VI, EEV și 32 de stotinci pentru mijloacele de transport din categoria EURO 0, I, II, pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă.
Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 4 sau mai multe osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum începând cu data de 1 ianuarie 2023:
• În limita a/de la 29 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe pe drumurile naționale de categoria a II-a pentru mijloacele de transport din categoria EURO VI, EEV și 43 de stotinci pentru mijloacele de transport din categoria EURO 0, I, II, pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă.
D. Pentru autocarele cu greutate între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria și clasa acestora, se vor achita următoarele taxe de drum, până la data de 31 decembrie 2022: între 1 și 5 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs, iar de la data de 1 ianuarie 2023, între 2 și 8 stotinci.
E. Pentru autocarele cu greutate de peste 12 tone, în funcție de categoria și clasa acestora, se vor achita drept taxe de drum, până la data de 31 decembrie 2022, între 2 și 6 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs, iar de la data de 1 ianuarie 2023, între 3 și 9 stotinci.
În acest context, este subliniată importanța informării corecte a șoferilor români, a achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.
Toți cei interesați pot obține informații relevante, după cum urmează:
• privind vinieta electronică și taxele de drum tip TOLL - www.bgtoll.bg/ro/;
• privind situația traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare - www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневен-трафик-по-гкпп;
• privind starea actuală a drumurilor - pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, pe pagina de Internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;
• privind regimul vamal la intrarea în R. Bulgaria dinspre Turcia pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției “Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens;
• privind starea vremii - www.weather.bg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News