Avocatul Adrian Cuculis, după decizia judecătorilor bulgari în cazul Udrea: În cazul în care nu va fi extrădată, e liberă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Elena Udrea
Sursă foto: Facebook Elena Udrea
Avocatul Adrian Cuculis a comentat, în exclusivitate pentru DC News, decizia judecătorilor din Bulgaria de a amâna până pe 19 aprilie hotârârea în cazul Elenei Udrea.

Miercuri, Elena Udrea s-a prezentat din nou în fața unei instanțe din Bulgaria. Decizia în cazul ei va fi transmisă pe 19 aprilie, anunță presa din Bulgaria. În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar, conform Mediafax.

Potrivit Antena 3, judecătorii bulgari ar fi cerut informații suplimentare din partea României despre condițiile în care Elena Udrea a fost ținută în penitenciar.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat decizia autorităților din Bulgaria

Redacția DC News l-a contactat pe avocatul Adrian Cuculis pentru a comenta decizia judecătorilor bulgari de a cere mai multe informații despre Elena Udrea:

„S-a întâmplat exact ceea ce am spus inițial, că se pot folosi în cadrul acestor proceduri absolut toate pârghiile, inclusiv, dacă este cazul, instanța să ceară lămuriri și garanții suplimentare României. S-ar putea realmente să se tergiverseze procesul și orice e posibil. Am spus de la bun început, mulți au fost de acord cu mine, mulți nu au fost de acord cu mine, că există posibilitatea și să o extrădeze, și să nu o extrădeze. În cazul în care nu va fi extrădată, Elena Udrea va fi liberă. Mare lucru nu e de comentat, decât că e o procedură legală, normală, în măsura în care judecătorii de acolo au posibilitatea să facă lucruri“, a spus, pentru DC News, avocatul Adrian Cuculis.

Elena Udrea, în fața instanței din Bulgaria: Sunt o mamă, vă rog să țineți cont de asta!

Elena Udrea a vorbit, sâmbătă, în fața instanței din Bulgaria.

„Sunt o mamă, vă rog să țineți cont de asta!”, ar fi spus Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria, potrivit Antena 3. De asemenea, ar fi fost surprinsă în timp ce plângea în sala de judecată.

A cerut „orice altă măsură, dar nu arestul, pentru că vrea să fie alături de copilul ei”, informează sursa citată.

Amintim că Elena Udrea a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de șase ani cu executare în dosarul „Gala Bute”. 

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se preciza într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel