Avocații lui Vlad Pascu îi acuză pe tinerii uciși de beizadea în accidentul de la 2 Mai: În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Avocații lui Vlad Pascu, șoferul care în urmă cu un an a accidentat mortal doi tineri și a rănit alți trei, în stațiuunea 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan, lansează acuzații la adresa victimelor.

Avocații lui Vlad Pascu au susținut, marți, în fața instanței, că victimele accidentului din 2 Mai consumaseră alcool și mergeau haotic pe marginea drumului, transmite Pro TV. Potrivit acestora, judecătorii ar trebui în acest caz să ia în calcul culpa comună a producerii accidentului. 

"În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool în sânge și în urină. Cantități destul de mari în sensul de 0,7 spre unu la mie. Este o vină comună cum au spus cei trei experți desemnați care au efectuat dinamica producerii accidentului", a declarat Alin Trandafirescu, avocatul lui Vlad Pascu.

Reacțiile familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai

Declarațiile apărătorilor lui Vlad Pascu i-au revoltat pe părinții victimelor, mai ales că pare că aceștia încearcă astfel să-l scoată cât mai puțin vinovat pe clientul lor, aducând ca argumente informații din rapoartele necropsiei celor doi studenți spulberați de șoferul drogat - Sebastian și Roberta.

"Să le fie rușine domnilor avocați! Da, au băut, au consumat! L-aș ruga din suflet să înceteze cu treburile astea", a spus Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

"Vor poate să îl scoată din țară, bagă tot felul de motive că este bolnav. Nu îmi vine să cred că dă vina pe băiatul meu că era matol. Există un Dumnezeu și toate se vor întoarce", a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

Vlad Pascu va fi internat în spital

Între timp, precizăm că Vlad Pascu a obținut permisiunea din partea instanței de a fi dus la spital pentru mai multe investigații medicale. Astfel, el va fi internat a unul dintre spitalele din Constanța. Inculpatul din Dosarul 2 Mai s-a născut cu un singur rinichi, dar și cu probleme la inimă.

"Urmează o procedură de internare în afara penitenciarului pentru consultații în special pentru afecțiunile clinice cu care s-a născut respectiv la inimă și la rinichi", a spus Sorina Stoica, avocat.

Tot marți, Vlad Pascu a cerut să fie judecat în arest la domiciliu, dar magistrații de la Tribunalul Constanța i-au respins însă solicitarea.

Soluția pe scurt: În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap. la art.206 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva Încheierii din data de 14.08.2024, a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul Pascu Matei Vlad, cetăţenia română, studii 12 clase, necăsătorit, fără loc de muncă, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă contestatorul inculpat Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.09.2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel