Urmărește emisiunea live
Avocații lui Dragnea, cerere depusă la instanță. Flavia Teodosiu: Înalta Curte a înţeles!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Avocata Flavia Teodosiu a vorbit despre cerera făcută în cazul lui Liviu Dragnea.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au depus o cerere la instanţă, prin care apărătorii fostului lider al PSD afirmă că nu contestă decizia definitivă de condamnare, ci scot în evidență că pedeapsă primită de acesta ar fi fost pronunţată de o instanţă necompetentă.

"Această cerere de habeas corpus a fost depusă la Tribunalul Bucureşti intial, iar tribunalul şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi. Noi am continuat să ridicăm această excepţie a necompetentei materiale a Înaltei Curţi şi Înalta Curte a decis, ieri, declinarea tot în favoarea Tribunalului Bucureşti. Noi am menţionat, atât la tribunal, cât şi la Înalta Curte, că nu atacăm nici legalitatea, nici temeinicia hotărârilor judecătoreşti, respectiv a sentinței penale prin care domnul Dragnea a fost condamat.

Se pare că Înalta Curte a înţeles exact. A admis că noi nu ne raportăm decât la nelegalitatea stării de detenţie a domnului Dragnea, urmare a apariţiei, în data de 10 octombrie 2019, a deciziei CCR 417. Despre asta este vorba în această cerere habeas corpus, care se întemeiază strict pe dispoziţiile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi nu are un corespondent în Dreptul intern", a declarat avocata Flavia Teodosiu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel