Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea: ÎCCJ a trimis informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 iun 2022, 23:14
WhatsApp
Avocata Elenei Udrea: ÎCCJ a trimis informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia
Avocata Elenei Udrea: ÎCCJ a trimis informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia
Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea, lansează acuzații grave la adresa ÎCCJ.

Elena Udrea a depus o sesizare la CSM și susține că cel puțin doi judecători dintre cei patru care au respins pe 7 aprilie contestația în anulare din dosarul "Gala Bute", ar fi fost chemați la Parchetul General și amenințați cu pușcăria de cineva din conducerea instituției dacă ar fi admis contestația sa. Potrivit acesteia, magistrații ar fi fost amenințați cu "arestarea imediată" (Vezi știrea AICI). Avocata Elenei Udrea, Silvia Uscov a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, afirmând că informațiile au ajuns la clienta sa din surse sigure. Totuși, Udrea nu a prezentat vreo dovadă în acest sens.

"Elena Udrea are aceste informații din surse credibile. Nu știu cum a făcut rost de ele, mai mult nici nu-mi permit să spun. Sunt toate în plângerea către CSM. Exista deja o plângere adresată către CSM către cei 4 judecători care nu au aplicat deciizile CCR. Este mult mai grav decât o simplă eroare de judecată. Știm și numele celor 2 judecători, inclusiv de către cine au fost chemați. Sunt informații mult mai detaliate în cerere.

Doamna Udrea nu drește să ostilizeze judecătorii și să fie catalogată acțiunea ca luptă împotriva judecătorilor. Nu vrea să le facă publice numele până aceste lucruri nu sunt verificate. Solicităm ca în anchetele penale să nu se dea mai multe date. Plângerea cuprinde și informații referitoare la cum să facă verificările organele competente, ca să afle adevărul. Motivul pentru care am îndemnat-o pe Elena Udrea este tocmai pentru că în prezent se află într-o detenție nelegală. Ea se putea judeca fără nicio problemă. Judecătrii compromiși din sistem nu pot sta așa. Dacă ai un coleg despre care știi că a acceptat presiuni, nu cred că este de trecut cu vederea.", a spus Silvia Uscov.

Avocata Elenei Udrea: ÎCCJ a trimis informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia

Totodată, avoata Elenei Udrea a acuzat Înalta Curte de Casație și Justiție din România că ar fi trimis "informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia".

"Înalta Curte de Casație și Justiție din România a trimis informații mincinoase către Curtea de Apel Sofia. Bulgarii au întrebat dacă au fost probleme cu complete nelegal constituite, fiind deja două decizii, iar Înalta Curte a răspuns că nu a fost nicio problema de compelte. Și în adresa de la ANP s-a transmis că Udrea a stat singură în închisoare. Domana Ingrid Mocanu a fost chemată în instanță la bulgari ca să se vadă că statul român minte când transmite informații unor alte autorități judiciare din UE. Nu este vorba doar de cazul Udrea. Toți putem fi  în aceasta situație, din păcate. Sper să se facă verificările cât mai rapid, pentru că Elena Udrea sa află într-o detenție nelegală. Această contestație în anulare trebuia admisă și să se rejudece apelul. Udrea și-a însușit această rejudecare, deși putea primi o pedeapsă mai mare", a mai declarat avocata Silvia Uscov.

Extrădare Elena Udrea. Judecător bulgar: Nu ne-a fost uşor să luăm această decizie

Reamintim că un complet format din trei judecători de la Curtea de Apel din Sofia a admis vinerea trecută cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul 'Gala Bute'. Conform documentelor din instanţa bulgară, completul a fost format din judecătorii Plamen Datsov (preşedinte), Dimitar Fikiin şi Svetla Bukova, aceasta din urmă fiind raportor în cazul Elenei Udrea.

'Nu ne-a fost uşor să luăm această decizie, nu pentru că cineva a încercat să influenţeze decizia instanţei, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz', a spus magistratul Svetla Bukova. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?