Avocata arhiepiscopului Teodosie îl dă în judecată pe Vasile Bănescu pentru că 'nu a respectat principiul prezumției de nevinovăție' al înaltului ierarh
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Irina Luminița Stanciu, avocata arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat că îl dă în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, acuzându-l că nu ar fi respectat principiului prezumției de nevinovăție în privința ÎPS Teodosie, anchetat penal de DNA.

Irina Luminița Stanciu s-a referit la un interviu oferit de Vasile Bănescu în ziua în care arhiepiscopul Teodosie a venit la DNA pentru a i se comunica schimbarea calității de suspect în cea de inculpat.

'Față de emisiunea la care a participat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu în 18 ianuarie și afirmațiile făcute de acesta, au adus o atingere gravă principiului prezumției de nevinovăție. Vasile Bănescu încalcă grav legea penală, încălcând principiul prezumției de nevinovăție. El trebuie respectat astfel încât să ofere inculpatului o protecție sporită și împotriva măsurilor ce se iau, și împotriva abuzurilor și oprobiului public.', a zis avocata.

'Să evite convingerea că orice persoană împotriva căreia se exercită o acțiune penală este vinovată'

'Principiul prezumției de nevinovăție este o cutumă legală. Voi sesiza instanța civilă cu o acțiune având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva domnului Bănescu. Domnia sa ar trebui să caute adevărul la instituțiile statului și să evite convingerea că orice persoană împotriva căreia se exercită o acțiune penală este vinovată', a spus avocata.

'Domnul Bănescu folosește ocazia pentru o răzbunare personală. Domnul Bănescu nu are autoritate morală, conduită și viață personală care să fie în acord cu morala creștină, fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși. Domnul Vasile Bănescu face jocurile din interiorul BOR și ar trebui declanșată o anchetă și o cercetare disciplinară a acestuia în cadrul BOR.', a mai spus avocata într-un video distribuit de contul de Facebook al Arhiepiscopului Tomisului.

Citește și:  Cum mi s-a părut ÎPS Teodosie, dincolo de imaginea distorsionată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel