Avocado, un super-aliment, plin de vitamine și minerale. Trucuri de la bucătarul Joseph Hadad
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Odată tăiat, avocado se va oxida destul de repede, așa că, pentru a se păstra câteva ore sau încă o zi, ai nevoie de câteva trucuri, precizează bucătarul Joseph Hadad.

„Avocado a intrat în alimentația noastră de parcă am fi crescut cu el de mici. Considerat un super-aliment, plin de vitamine și minerale (dar și 200-300 kcal per bucată), fructul aproape că se confundă cu guacamole și avocado toast. Dar el poate fi mai mult de atât și merită tratat cu grijă, pentru a obține cele mai bune feluri de mâncare pe baza lui.

În magazinele din România nu se găsesc foarte multe sortimente de avocado (vreo 3-4 din peste 500 de varietăți) și, în general, le găsiți în două forme: fructele încă necoapte, pe care să le luați pentru peste câteva zile, și cele ready-to-eat, adică gata de mâncat, ambalate individual și la prețuri ceva mai mari. Cu cât coaja este mai închisă la culoare, cu atât e mai copt. Cu cele încă tari, trebuie să aveți răbdare câteva zile, ținându-le la temperatura camerei. În frigider, procesul de coacere va fi întârziat. Cu cele gata de mâncat trebuie să fiți atenți să nu fie deja prea coapte și să descoperiți când ajungeți acasă că jumătate din ele trebuie aruncate. Mai ales că părțile înnegrite ar fi bine să nu ajungă în farfurie. Cele maro sunt în regulă să fie consumate, deși textura în aceste părți este una mai moale. Părțile care s-au înnegrit, însă, arată semne de putrezire, așa că trebuie aruncate.

Verificarea gradului de coacere se poate face și la codiță. Dacă aceasta se desprinde ușor, imediat, atunci avocadoul este bun de mâncat. Dacă, însă, a depus un pic de rezistență, înseamnă că este încă necopt. Totuși, odată îndepărtată codiță, aerul va pătrunde în fruct și va accelera procesul de coacere. Deci după ce ați îndepărtat-o, probabil că fructul va fi gata de mâncat chiar a doua zi.

Odată tăiat, avocadoul se va oxida destul de repede, așa că pentru a se păstra câteva ore sau încă o zi, este nevoie de câteva trucuri. Zeama de lămâie previne oxidarea. Dacă nu este nevoie, nu tăiați bucăți și nu decojiți jumătatea de fruct pe care nu o folosiți pe loc. Coaja va reduce suprafața oxidabilă. Partea rămasă poate fi acoperită și cu ulei de măsline, iar o învelire în folie alimentară, care să fie cât mai în contact cu suprafața pulpei, este și ea binevenită.

Dacă sunteți obișnuiți să consumați avocadoul doar în guacamole sau avocado toast, maximum și într-un smoothie, ar trebui să știți că acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pané, ba chiar ingredient pentru brioșe și checuri, pentru nota grasă, bogată a acestora. Și nu uitați să îl asezonați! De la banalele sare și piper, la boia și alte condimente”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

 

 

 

Citește și...

Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da, transmite bucătarul Joseph Hadad 

 

„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.

Și, nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis bucătarul Joseph Hadad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel