Avocado, fructul minune, care te ajută să slăbești. Iată cum îl poți consuma
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Avocado, fructul minune, care te ajută să slăbești. Iată cum îl poți consuma. Sursa foto: freepik.com
Avocado, fructul minune, care te ajută să slăbești. Iată cum îl poți consuma. Sursa foto: freepik.com
Avocado este foarte sănătos și te poate ajuta să pierzi, repede, kilogramele în plus.

Avocado este un produs de bază al dietei ketogenice, care presupune consumul unui conținut scăzut de carbohidrați și a unui consum ridicat de grăsimi.

Fructele de avocado sunt bogate în așa nutrienți precum: potasiu, calciu, magneziu și vitaminele B și reprezintă o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care sunt prioritare în stilul de viață ketogenic. Chiar dacă nu respecți principiile acestei diete, merită să adaugi în meniul tău fructe de avocado.

Avocado reduce pofta de mâncare. Fibrele, grăsimile sănătoase și antioxidanții din avocado sunt declanșatori puternici pentru hormonii care îmblânzesc foamea. Potrivit unui studiu, înlocuirea unei porții din carbohidrații rafinați obișnuiți cu avocado reduce foamea cu 40%.

Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise

Avocado sporește capacitatea de a arde grăsimile. Compușii din avocado te ajută să absorbi de până la 15 ori mai mulți nutrienți care ard grăsimile, stimulând pierderea în greutate.

Avocado reduce grăsimea de pe burtă. Un studiu, desfășurat în Canada, asupra moleculei  avocatin-B a descoperit că aceasta blochează procesele celulare asociate atât cu diabetul zaharat, cât și cu grăsimea de pe abdomen. Descoperirea a demonstrat că un consum zilnic de avocado reprogramează corpul pentru a elimina grăsimea de pe burtă.

Cum să adormi rapid în 2 minute: o metodă militară va alunga insomnia

Avocado este o sursă bogată de grăsimi sănătoase care sunt bine absorbite de corpul nostru. Conține și vitamine: A, B1, B2, C, E, PP, K, H, acizi pantotenic și folic. În plus, fructul este un furnizor de calciu și fosfor. Vitaminele A, E sunt liposolubile și sunt perfect combinate cu grăsimile conținute de avocado.

Prepară un Smoothie cu avocado. Ingredientele pentru o porție:

un sfert de cană de nuci,

pulpă de la o jumătate de avocado,

o lingură pudră proteică de vanilie,

o lingură de sirop keto,

o linguriță extract de vanilie,

un sfert de linguriță de scorțișoară.

Înmoaie nucile în apă, aproximativ 2 ore, apoi scurge-le. Amestecă toate ingredientele într-un blender, adaugă 1 cană de apă, 3 cuburi de gheață și un praf de sare. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel