Avocado: cum să-l alegi și să grăbești coacerea
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Avocado reprezintă o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre, proteine și vitamine.

Cum să alegi un avocado bun 

Ceea ce trebuie să faci este să îndepărtezi codița, iar dacă în interior observi o culoare verde-gălbuie atunci fructul este copt. Nu cumpăra un avocado dacă observi că este maroniu după ce ai îndepărtat codița.

Cum să grăbeşti coacerea acestui fruct

Cea mai bună soluţie pentru a obţine un avocado copt şi moale este aceea de a-l pune într-o pungă de hârtie (sau ziar) alături de o banană sau un măr. Se sigilează bine punga şi se lasă două-trei zile la temperatura camerei, după care te poţi bucura de savoarea şi textura untoasă a unui avocado copt.

[citeste si]  

Grăsimile sănătoase şi textura sa cremoasă fac din avocado un înlocuitor extrem de facil al untului. Acesta poate fi folosit şi în reţete ce implică coacerea, iar dacă trebuie să foloseşti cantităţi mari de unt, poţi renunţa la jumătate din acesta în favoarea fructelor de avocado.

Beneficii

Avocado poate fi un ingredient minune și în tratamentele pentru păr şi piele. Aminoacizii, antioxidanţii şi uleiurile esenţiale din avocado pot ajuta la refacerea părului degradat, la hidratarea pielii, la tratarea arsurilor solare şi chiar la reducerea ridurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel