Data actualizării:
Data publicării:

Ce recomandă medicii să mâncați pentru o viață sănătoasă

Autor: Adriana Nicolau | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Avocadoul este unul dintre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului său ridicat de elemente nutritive.

Nutriționiștii recomandă consumul de avocado zilnic, deoarece acesta prezintă o sumedenie de beneficii pentru organism.
 
Un fruct de avocado conține în jur de 22,5 g de grasimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate (benefice sănătății). O calitate importanta a fructelor de avocado este că acestea conțin foarte puțina fructoză și circa 20 de nutrienți esențiali, precum fibrele, potasiul, vitamina E, complexul de vitamine B și acidul folic.
 
Sursă excelentă de vitamine
 
Dacă încă nu te-am convins să incluzi avocadoul în dieta ta, află că acesta este o sursă excelentă de vitamine. Printre acestea se numără: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Acidul folic, conţinut în proporţie de 23%, ajută la micşorarea riscului apariţiei bolilor de inimă sau a atacului de cord. Totodată, avocadoul sporeşte absorbţia betacarotenului sau licopenului. 
 
Îmbunătățește vederea
 
Datorită cantităţii mari de caroteneide, dacă vei consuma avocado în fiecare zi, la micul dejun sau la masa de prânz, vederea ta va fi vizibil îmbunătăţită. Totodată, va scădea şi probabilitatea de a face cataractă sau degenerescenţă maculară.
 
[citeste si]
 
Printre alte beneficii, se mai regăsesc:
 
- reglează hipertensiunea arteriala, prin conținutul bogat de potasiu
- reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile conținute;
- infrumusețează pielea și părul, conferindu-le strălucire și vitalitate;
- accelerează metabolismul, datorită complexului de vitamine B;
- reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin conținutul de acid folic;
- previn cancerul de prostata și de sân, întrucât sunt bogate în acid oleic, un compus care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor două organe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel