Avocado. Șase lucruri neştiute despre acest fruct
Grăsimile sănătoase şi textura sa cremoasă fac din avocado un înlocuitor extrem de facil al untului.
Mulţi se înclină să creadă că avocado este o legumă datorită nuanţei verzi şi gustului savuros, însă avocado este un fruct, mai exact este o bacă cu o singură sămânţă.
Avocado are mai mult potasiu decât o banana
Un fruct de avocado are 975 mg de potasiu, iar o banană care e binecunoscută pentru cantitatea de potasiu conţinut, oferă doar 487 mg.
Avocado se coace mai rapid decât o banană sau un măr
Bananele şi merele elimină un gaz numit etilenă, care este un hormon natural.
Dacă depozitaţi un avocado necopt într-o pungă de hârtie împreună cu un măr sau o banană, gazele răspândite acolo vor ajuta fructul verde să se coacă mai rapid.
Avocado are proteine de înaltă calitate
Un fruct conţine 4 grame de proteină, fiind astfel printre cele mai înalte conţinuturi proteice întâlnite la un fruct. Aceste proteine sunt disponibile pentru utilizare de către corp, în timp ce unele proteine din surse animale nu sunt la fel.
Avocado poate înlocui untul
Grăsimile sănătoase şi textura sa cremoasă fac din avocado un înlocuitor extrem de facil al untului.
Acesta poate fi folosit şi în reţete ce implică coacerea, iar dacă trebuie să foloseşti cantităţi mari de unt,poţi renunţa la jumătate din acesta în favoarea fructelor de avocado.
Avocado poate fi benefic chiar dacă nu îl mănânci
Deşi are o mulţime de beneficii nutritive, avocado poate fi un ingredient minune în tratamentele pentru păr şi piele. Aminoacizii, antioxidanţii şi uleiurile esenţiale din avocado pot ajuta la refacerea părului degradat, la hidratarea pielii, la tratarea arsurilor solare şi chiar să reducă ridurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News