Avionul preşedintelui polonez, aterizare de urgenţă la Varşovia, înaintea discuţiilor cu Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Andrzej Duda, Foto: captură YouTube
Andrzej Duda, Foto: captură YouTube
Avionul preşedintelui polonez, Andrzej Duda, s-a întors din drum şi a aterizat de urgenţă din cauza unei defecţiuni tehnice.

UPDATE: Președintele polonez Andrzej Duda a ajuns apoi pe aeroportul din Rzeszów cu un avion de rezervă, după o problemă tehnică anterioară, conform BBC. Delegația președintelui Joe Biden părăsise deja aeroportul pentru ca acesta să se poată întâlni cu membri ai armatei americane aflați în apropiere. Programul celor doi a fost apoi ajustat în așa fel încât să se poată întâlni mai târziu.

---- 

Avionul care îl transporta vineri pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a se întâlni cu omologul său american Joe Biden în estul Poloniei a făcut o aterizare de urgenţă după ce a revenit la Varşovia, a afirmat consilierul lui Duda, Jakub Kumoch, citat de agenţia PAP, transmite Reuters. Duda trebuia să se afle pe aeroportul Rzeszow, din sud-estul Poloniei, pentru a-l întâlni pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina.

Şeful cancelariei lui Duda, Pawel Szrot, a declarat pentru Reuters că preşedintele polonez nu s-a aflat în niciun fel de pericol. Avionul preşedintelui american Joe Biden a aterizat puţin mai devreme vineri la Rzeszow, la 100 km de frontiera ucraineană, liderul de la Casa Albă urmând să se întâlnească în primele ore ale vizitei sale de două zile în Polonia cu militarii americani staţionaţi în acest oraş.

Liderii europeni s-au reunit și vineri pentru a decide ce măsuri va lua Uniunea Europeană în domeniul energiei. Ieri, în prima parte a summitului, oficialii au discutat despre situația critică din Ucraina. La ședința crucială de la Bruxelles a participat și președintele României, Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel