Avionul prăbușit al miliardarului Dan Petrescu. Rezultatele preliminare ale anchetei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Avionul prăbușit al miliardarului Dan Petrescu. Rezultatele preliminare ale anchetei / Foto: Captură video Pro Tv
Avionul prăbușit al miliardarului Dan Petrescu. Rezultatele preliminare ale anchetei / Foto: Captură video Pro Tv
Au apărut rezultatele preliminare ale anchetei în cazul morții miliardarului Dan Petrescu. 

La o lună și jumătate de la accidentul aviatic din Milano, soldat cu moartea miliardarului român Dan Petrescu, au apărut rezultatele preliminare ale anchetei, transmite Pro Tv. 

Cutia neagră a avionului Pilatus PC-12 nu ar fi funcționat din luna aprilie, notează presa din Italia. Aparatul „Lightweight Data Recorder” trebuia să capteze convorbirile din cabină și parametrii de zbor de dinainte de accident. Însă, potrivit analizelor făcute în laboratoarele Agenției Naționale pentru Securitatea Zborurilor din Italia, cutia nu conține nici o informație din ziua tragediei. Acest fapt adâncește și mai mult misterul morții miliardarului, considerat cel mai bogat român, iar acum anchetatorii trebuie să refacă șirul evenimentelor.

“Se poate întâmplă că datele să fie invalidate pentru că fie sunt foarte vechi, fie au existat niște defecțiuni în funcționarea echipamentelor, fie nu au fost șterse datele anterioare și s-au suprapus peste ele și este greu să separe.”, a declarat Andrei Dan, fostul director al Direcției de Aviație Civilă.

VEZI ȘI: Accident aviatic Milano. Ultima conversație a pilotului cu turnul de control arată de ce s-a produs tragedia. Osiceanu: Aici se vede diferența!

"Cutia, săraca, ar fi spus ea tot, dar s-a întâmplat ceva de nu a mai achiziționat informație"

Se pare că ceva s-a întâmplat cu cutia neagră a avionului atunci când acesta se afla la întreținere în Elveția.

“De ce după ce a fost la întreținere nu a mai funcționat echipamentul, asta înseamnă că cei de la întreținere ori au greșit cu ceva ori nu au făcut întreținerea ca lumea. Cutia, săraca, ar fi spus ea tot, dar s-a întâmplat ceva de nu a mai achiziționat informație și dacă nu a achiziționat informație ne-a spus ceea ce știa ea și ce știa ea este exact informația aia veche.”, a mai spus Andrei Dan.

Cutia neagră nu este obligatorie la astfel de aparate mici de zbor. Ea trebuie activată și întreținută periodic prin diferite proceduri. În accidentul aviatic au murit și soția și fiul miliardarului Dan Petrescu. Printre ipotezele luate deja în calcul sunt eroarea umană ori defecțiunea tehnică. Acum, îl lipsa datelor din cutia neagră, anchetatorii încercă să afle ce s-a întâmplat de fapt. Vor fi analizate din nou filmările cu prăbușirea avionului, dar și dialogul dintre pilot și turnul de control. Părți din aeronavă și o bucată de motor rămasă vor fi și ele verificate. Alte piste pot fi și analiza expertizelor medico legale ale rămășițelor umane și condițiile meteo din ziua respectivă.

VEZI ȘI: Milano: Posibilele cauze ale prăbușirii avionului unde un afacerist român a murit. Pilotul Osiceanu vorbește despre marile probleme care au dus la tragedie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel