Avionul Boeing care a ratat decolarea în Dakar ar fi fost al TAROM. Un copilot român, printre răniți - Foto / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Avionul Boeing care a ratat decolarea în Dakar a aparținut TAROM. 

Aeronava Boeing 737 care a fost implicat într-un accident grav pe aeroportul din Dakar, ar fi aparținut în trecut TAROM. Avionul, la manșa căruia se afla un copilot român, a ieșit de pe pistă în timpul decolării.

VEZI ȘI: Pilotul Cezar Osiceanu explică pericolul la care a fost supus echipajul din avionul FEDEX

În urma acestui incident 11 oameni au fost răniți, inclusiv copilotul român. În total în avion se aflau 78 de pasageri, cu toții fiind evacuați de urgență. Boeing 737 trebuia să zboare spre Mali, atunci când, din cauza unei defecțiuni, nu a reușit să se ridice de la sol.

Pilotul Cezar Osiceanu, informații pentru DC NEWS

Cristian Cîşleanu, redactor DC NEWS, l-a contactat pe pilotul Cezar Osiceanu, iar acesta ne-a oferit mai multe informații despre prăbușirea avionului Boeing 737. Potrivit acestuia, TAROM a vândut aeronava respectivă pentru suma de circa 1.200.000 de dolari unei societăți arabe, deși directorul general Radu-Cătălin Prunariu ceruse anterior aproximativ 6.200.000 de dolari. Avionul a fost înmatriculat în România cu YR-BGD.

Totodată, Cezar Osiceanu ne-a spus că în urma incidentului copilotul Cristian Budiaci a fost rănit. Acesta ar fi fiul pilotului militar, general de aviație, Mircea Budiaci, care s-a catapultat dintr-un MIG 21. Cristian Budiaci, pilot la fosta companie BlueAir, s-a rănit după ce frânghia din dotarea cockpit-ului s-a rupt atunci când acesta ieșea pe geam. Se pare că el a suferit o fractură la un picior și a fost necesară intervenția chirurgicală. Vezi mai mult AICI.

Marius Popescu, specialist în aviație: Aeronava a virat către stânga într-un mod necontrolat 

”Despre o aeronavă Boeing 737, seria 300, veche de aproximativ 30 de ani, ce a fost în flota TAROM-ului până nu demult. Aeronava a fost vândută senegalezilor de către compania TAROM prin intermediul unei companii din Emiratele Arabe Unite.

Este vorba despre cursa Transair Senegal ce urma să ajungă în Mali, în orașul Bamako. Aveau 73 de pasageri la bord. În momentul decolării, atunci s-a întâmplat acest accident.

Practic, în momentul decolării, echipajul de bord a observat o defecțiune la sistemul hidraulic și pentru aceasta a fost nevoie să se inițieze procedura. Aeronava frânează destul de puternic. În momentul în care această frână a fost inițiată de către echipaj, aeronava a virat către stânga într-un mod necontrolat și aripa stângă a aeronavei Boeing a atins solul, ulterior, declanșându-se și un incendiu la motor.

Toate cele 73 de persoane de la bord au fost evacuate prin intermediul toboganelor instalate în aeronavă. Din nefericire, unul dintre răniți este copilotul care era de origine română”, a spus Marius Popescu, specialist în aviație, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel