Avionul Air Algerie, găsit cu o dronă. Hollande: Nu există supraviețuitori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian
Epava avionului Air Algerie a fost găsită după o zi de căutări în nord-estul statului Mali, în apropiere de granița cu Burkina Faso. Toți cei 116 pasageri sunt morți. Între ei se află și un român.

"Din păcate, nu există supraviețuitori", a anunțat președintele Franței, Francois Hollande, care le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Potrivit Le Monde, aeronava a fost localizată în primă fază cu o dronă Reaper a armatei franceze de la o baza nigeriană. Ulterior, un elicopter a confirmat datele colectate de dronă.

Un detașament de 200 de soldați, din orașul Gao (Mali), a ajuns dimineață la locul accidentului pentru a securiza zona și, în special, trupurile celor decedați.

Hollande a precizat că o cutie neagră a fost găsită și trimisă la analize. Rezultatele ar putea oferi răspunsuri despre cauzele tragediei.

Deși unii dintre miniștri săi au subliniat varianta problemelor climatice, Hollande a fost mai rezervat. "Există presupuneri, inclusiv legate de climat, dar nu vrem să divagăm. Este prea devreme pentru a trage concluzii", a spus președintele Republicii.

Oficiali din Burkina Faso, Algeria și Franța nu exclud nicio ipoteză, nici măcar pe cea a unui atac terorist sau deturnare, dar se îndoiesc serios că militanții islamiști din Mali dețin rachete sol-aer capabile să doboare avionul de pasageri.

AVION PRĂBUȘIT. OFICIAL: 51 de francezi se aflau în avion. "Aici domnește tristețea și disperarea. Este o tragedie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel