Data actualizării:
Data publicării:

Avion de marfă avariat pe Aeroportul Internațional Hong Kong. Peste 180 de zboruri au fost amânate

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O pistă a aeroportului din Hong Kong este închisă din cauza unui avion de marfă avariat.

UPDATE:

O pistă de pe Aeroportul Internațional Hong Kong, care a fost închisă de dimineață, ceea ce a dus la întârzierea mai multor zboruri, a fost redeschisă luni după-amiază, după ce avionul de marfă avariat a fost îndepărtat, au anunțat reprezentanții aeroportului, transmite Reuters.

O problemă a sistemului hidraulic al avionului a împiedicat deplasarea acestuia timp de câteva ore, se arată într-un comunicat.

Pista de nord a fost redeschisă la 15:45, ora locală, se mai arată în comunicat. Ca urmare, aproximativ 186 de zboruri au fost întârziate, au declarat reprezentanții Aeroportului Internațional Hong Kong.

Știrea inițială:

Una dintre cele două piste de pe Aeroportul Internațional Hong Kong a fost închisă luni din cauza unui avion cargo avariat care a făcut o întoarcere de urgență la aeroport, după ce a decolat dimineața devreme, au raportat reprezentanții aeroportului, transmite Reuters.

„Un avion cargo a făcut o întoarcere de urgență și a avut un incident de explozie a anvelopei la aterizare. Avionul de marfă defect este în prezent staționat pe pista de nord”, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității Aeroportului din Hong Kong, într-o declarație.

Aeroportul nu a putut spune când va fi redeschisă pista. Site-ul său web arăta că zeci de plecări au fost amânate.

Avionul cargo avea destinația Anchorage, Alaska 


Un avion de marfă Atlas Air cu destinația Anchorage, Alaska, a decolat de pe aeroport la aproximativ 4 a.m. luni, înainte de a se întoarce la aeroport și a ateriza, lucru care s-a întâmplat aproximativ patru ore mai târziu, arată datele de urmărire a zborurilor de la FlightRadar24.

Avionul cargo Boeing BA.N 747 survola Taiwan când s-a întors în Hong Kong, arată datele de urmărire. Atlas Air, cu sediul în SUA, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii din partea Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel