Avion de marfă avariat pe Aeroportul Internațional Hong Kong. Peste 180 de zboruri au fost amânate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O pistă a aeroportului din Hong Kong este închisă din cauza unui avion de marfă avariat.

UPDATE:

O pistă de pe Aeroportul Internațional Hong Kong, care a fost închisă de dimineață, ceea ce a dus la întârzierea mai multor zboruri, a fost redeschisă luni după-amiază, după ce avionul de marfă avariat a fost îndepărtat, au anunțat reprezentanții aeroportului, transmite Reuters.

O problemă a sistemului hidraulic al avionului a împiedicat deplasarea acestuia timp de câteva ore, se arată într-un comunicat.

Pista de nord a fost redeschisă la 15:45, ora locală, se mai arată în comunicat. Ca urmare, aproximativ 186 de zboruri au fost întârziate, au declarat reprezentanții Aeroportului Internațional Hong Kong.

Știrea inițială:

Una dintre cele două piste de pe Aeroportul Internațional Hong Kong a fost închisă luni din cauza unui avion cargo avariat care a făcut o întoarcere de urgență la aeroport, după ce a decolat dimineața devreme, au raportat reprezentanții aeroportului, transmite Reuters.

„Un avion cargo a făcut o întoarcere de urgență și a avut un incident de explozie a anvelopei la aterizare. Avionul de marfă defect este în prezent staționat pe pista de nord”, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității Aeroportului din Hong Kong, într-o declarație.

Aeroportul nu a putut spune când va fi redeschisă pista. Site-ul său web arăta că zeci de plecări au fost amânate.

Avionul cargo avea destinația Anchorage, Alaska 


Un avion de marfă Atlas Air cu destinația Anchorage, Alaska, a decolat de pe aeroport la aproximativ 4 a.m. luni, înainte de a se întoarce la aeroport și a ateriza, lucru care s-a întâmplat aproximativ patru ore mai târziu, arată datele de urmărire a zborurilor de la FlightRadar24.

Avionul cargo Boeing BA.N 747 survola Taiwan când s-a întors în Hong Kong, arată datele de urmărire. Atlas Air, cu sediul în SUA, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii din partea Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel