România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 08 aug, 08:32
AVION cu circa 200 de persoane, PRĂBUȘIT. Pilot, scenariu de COȘMAR, rupe TĂCEREA: Începe balul! Vor fi drame din cauza pandemiei!
FOTO AGERPRES
Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India Express s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei).

Circa 20 de oameni au murit în momentul în care un avionul cu 190 de persoane s-au rupt în două la aterizare. Aeronava, un Boeing 737, venea de la Dubai, iar problemele au apărut în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torenţială. Nu a mai putut frâna la timp. Din această cauză, a depăşit marginea pistei şi a căzut de pe platoul pe care este situată aceasta, de la o înălţime mare.

Un pilot a spus, în exclusivitate pentru DC News, că trebuie să ne așteptăm la probleme grave de acum înainte.

”Începe balul! Lipsa de antrenament a piloților va produce, în curând, drame oricât de mult nu dorește nimeni asta!”, ne-a spus pilotul.

Orice pilot care nu zboară în mod regulat riscă să își piardă licența. Însă ce se întâmplă când aproape întreaga flotă este blocată la sol, așa cum s-a întâmplat de la izbucnirea pandemiei? Odată ce avioanele au început să decoleze din nou nu mai sunt suficienți piloți... Și problemele continuă...

Piloții au nevoie de experiență permanentă în zbor pentru a-și menține licențele și a fi disponibili pe piața locurilor de muncă. E o cerință legală

 

Piloții trebuie să dovedească că au făcut trei decolări și aterizări cel târziu la fiecare 90 de zile, lucru greu de făcut în pandemie. Ar fi suficiente orele în simulator, dar și acestea sunt în mare parte închise. 

”Să facem niște calcule simple 


1. Câți piloți sunt în fiecare companie


2. Câți au zburat din februarie de când s-a declanșat pandemia și până acum 


3. De câte ori a zburat fiecare pilot de cand s-a declanșat pandemia și pana acum pe categorii: piloți instructori, piloți comandanți si copiloți 


4. Ce tipuri de avion sunt cele mai afectate: lung curier, mediu curier si scurt curier


5. Câte simulatoare de zbor a făcut fiecare pilot în ultimul an pornind de azi în urmă? 


Și uite așa ne vom lua cu mâinile de cap!”, ne-a mai zis pilotul.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro