Avion care ar fi înmatriculat în România, prăbușit lângă Milano. Radu Tudor: Toți au murit / VIDEO + update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Opt persoane, printre care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o clădire din Milano.

Avionul privat de mici dimensiuni, care ar fi înmatriculat în România potrivit Antena 3, s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese (Milano). Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil. 

Avionul s-a prăbușit pe o clădire goală, în curs de renovare.

Radu Tudor a vorbit, la Antena 3, despre acest subiect: „Pasagerii sunt de naționalitate franceză. Șase cetățeni francezi. Din păcate, printre ei se află și un copil. Toți au murit! Ceilalți doi, pilotul și copilotul, se pare că sunt de naționalitate română. Presa italiană confirmă că pasagerii erau francezi. Martorii spun că, înainte de prăbușire, motorul avionului era în flăcări. E vorba de un avion care face zboruri pe distanțe scurte.”

Locuitorii spun că au auzit o bubuitură puternică și apoi au auzit o explozie. Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje.  

UPDATE 1: Dan Andrei, fost pilot, a declarat, la România TV, că „avionul este înmatriculat în România”. „Nu era un zbor comercial, era un zbor privat”, a adăugat acesta. 

UPDATE 2: Avionul decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinația în Italia, iar la scurt timp, 13:12, s-a prăbușit. Avionul ar fi plecat din România pe 30 septembrie.

UPDATE 3: Contactat de Antena 3, ministrul Transporturilor a spus că se interesează cu privire la accidentul produs.

UPDATE 4: Potrivit presei internaționale, care citează martori, câteva vehicule parcate de-a lungul străzii au luat foc. Nu au fost raportate alte victime.

UPDATE 5: Remonews scrie că pilotul era de naționalitate română. Și Milano Corriere susține că pilotul era un român, în vârstă de 30 de ani. Alături de el, la bord s-ar fi aflat soția sa, fiul lor și prieteni.

UPDATE 6: Potrivit unor surse citate de Antena 3, în accident ar fi murit Dan Petrescu, cel despre care Ion Țiriac declara că este cel mai bogat dintre români.

UPDATE 7: Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim nouă pasageri. Agenţia naţională de securitate aeriană a Italiei a declanşat o anchetă.

UPDATE 8: Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia orașului Milano, se află doi cetățeni români cu dublă cetățenie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie. Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel