Avioanele militare ale Chinei continuă incursiunile în jurul Taiwanului. Aproape 200 de aeronave s-au apropiat de insulă în ultimele 10 zile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Taiwan a trimis avioane, nave și a folosit sisteme de rachete terestre pentru a monitoriza aeronavele și navele Armatei Populare de Eliberare.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a urmărit 21 de avioane militare chineze și patru nave în jurul insulei.

Dintre cele 21 de avioane ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), trei avioane au fost monitorizate în colțul de sud-vest al zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, inclusiv un avion de război electronic Shaanxi Y-8, un avion de recunoaștere Shaanxi Y-8 și unul Shenyang, un avion de luptă J-11, conform MND. Nicio aeronavă PLA nu a traversat marți linia mediană a strâmtorii Taiwan.

Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane, nave și a folosit sisteme de rachete terestre pentru a monitoriza aeronavele și navele PLA.

Până acum în această lună, Beijingul a trimis 189 de avioane militare și 27 de nave navale în jurul Taiwanului. Din septembrie 2020, China și-a sporit utilizarea tacticilor din zona gri trimițând în mod obișnuit avioane în ADIZ din Taiwan.

Tacticile zonei gri sunt definite ca „un efort sau o serie de eforturi dincolo de descurajarea și asigurarea în stare de echilibru care încearcă să-și atingă obiectivele de securitate fără a recurge la utilizarea directă și considerabilă a forței”, conform Taiwan News.

Președintele Chinei ordonă armatei să se pregătească de război pe fondul tensiunilor din Taiwan

Președintele chinez Xi Jinping a ordonat armatei națiunii să se pregătească de război, avertizând că securitatea națională a Chinei se confruntă cu ”instabilitate și incertitudine crescute”.

Declarația a fost făcută de către președintelele Chinei, Xi Jinping, marți în timpul unei vizite la Centrul de comandă pentru operațiuni comune din China al Comisiei Militare Centrale din Beijing, a informat Republik World.

Conform declarațiilor acestuia, China își va consolida în mod serios pregătirea militară în timp ce se pregătește pentru orice război. Trebuie să menționăm că anunțul înfricoșător vine pe fondul temerilor că Beijingul s-ar putea pregăti pentru o invazie a insulei autonome Taiwan.

Armata chineză să-și dedice toată energia pregătirii pentru luptă

Potrivit instituției de presă de stat, Xinhua, președintele chinez a spus: ”Întreaga armată ar trebui să-și dedice toată energia și să-și desfășoare toată munca pentru pregătirea pentru luptă, sporindu-și capacitatea de a lupta și de a câștiga”.

Mai mult, președintele Xi a subliniat implementarea gândirii partidului privind întărirea armatei chineze și crearea unei strategii militare pentru noua eră, aderând în același timp la eficacitatea luptei ca unic criteriu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel