Aveți o ferigă în casă? Grădinarii au dezvăluit ce trebuie să faceți ca planta să nu se usuce
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 02 noi 2022, 10:58
WhatsApp
Aveți o ferigă în casă.  Grădinarii au dezvăluit ce trebuie să faceți ca planta să nu se usuce. Sursa - pixabay.com
Aveți o ferigă în casă. Grădinarii au dezvăluit ce trebuie să faceți ca planta să nu se usuce. Sursa - pixabay.com
Feriga este o plantă uimitoare, una dintre cele mai vechi de pe Pământ.  

Toată frumusețea ei constă în frunzișul său frumos, format din ramuri de un verde-deschis strălucitor, acoperite cu frunze minuscule alungite.

Această plantă, care conform tradiției ar putea aduce noroc, s-ar adapta cu ușurință la diferite climate, fiind deosebit de rezistentă.

De fapt, este una dintre puținele plante, care pot fi amplasate atât în ​​exterior, cât și în interiorul casei, în curte, pe balcon, în sufragerie sau baie.

Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul

Cu toate acestea, feriga are nevoie de o îngrijire suplimentară pentru a evita pierderea frunzelor, îngălbenirea și uscarea ei.

Feriga trebuie pusă într-un loc cu lumină moale, ferit de curenți și departe de sursele de căldură.

Prin urmare, planta nu trebuie pusă direct sub razele soarelui. Aerul din camera unde sta feriga nu trebuie să fie prea uscat.

Pentru ferigă, alegeți un sol universal, care trebuie amestecat cu nisip, pentru a-l face mai drenant, și cu turbă, pentru a-l face puțin mai acid.

Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori

Pentru ca planta să fie luxuriantă, ar trebui să fiți atenți la udare. Feriga este o plantă care are nevoie de umiditate, dar asta nu înseamnă că ar trebui exagerați cu apa.

Toamna și iarna trebuie udată la fiecare 7-10 zile. În timpul primăverii, o puteți uda o dată pe săptămână, iar vara - la fiecare 2 zile.

În plus, pentru a asigura un nivel bun de umiditate puteți pune în farfuria ghiveciului câteva bile de argilă expandată umezită. In ceea ce privește apa, de preferat ar fi sa folosiți una fără calcar și la temperatura camerei.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Un alt sfat pentru a preveni uscarea plantei este fertilizarea ei. Acest lucru ar trebui să se întâmple o dată pe lună, primăvara și toamna. Pentru fertilizare ar trebui să folosiți un produs potrivit pentru plantele verzi, care să fie diluat, conform dozelor indicate pe ambalaj, în apa de udat.

În cele din urmă, feriga trebuie replantată. Acest lucru ar trebui făcut numai atunci când rădăcinile plantei ies din găurile de sub ghiveci.

Pentru a face acest lucru în cel mai bun mod posibil, ar trebui să  extrageți planta încercând să nu deteriorați rădăcinile. 

 

 Vezi si:

 

Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma 

 

Este plăcut să ai plante puternice și sănătoase, care fac camerele primitoare și pline de viață. 

Cultivarea plantelor este întotdeauna o idee bună. În special, orhideele sunt plante foarte frumoase, care dau o notă de eleganță și rafinament casei.

Există o mulțime de metode de a crește orhidei cu rădăcini puternice și sănătoase, dar există una care este cu adevărat sigură. Datorită acestui remediu, vei putea reînvia orhideele, economisind mult timp.  

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Orhideele se pot usca și devine problematic să le reînvii în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a le revigora rădăcinile, care vor devenit  sănătoase și puternice.

În special, există un remediu, datorită căruia, după  trei săptămâni, plantele vor începe să  dezvolte alte rădăcini.

Te sfătuim să acționezi exact când rădăcinile orhideelor putrezesc, deoarece acest proces foarte lent înmoaie frunzele plantei. Urmând câțiva pași rapid și simpli, vei obține un rezultat uimitor.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În primul rând, trebuie să îndepărtezi  toate rămășițele rădăcinilor și să curăți complet ghiveciul în care a crescut orhideea. În acest moment,  taie toate rădăcinile deteriorate, cu multă grijă și cu multă răbdare.

Spală frunzele, iar apoi continuă cu uscarea completă a cioturilor rămase după tăierea rădăcinilor. Frunzele orhideei trebuie curățate corespunzător, pentru evitarea formării ciupercilor. Pune frunzele plantei, în apa de la robinet, pentru aproximativ 3-5 zile.  

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

Pur și simplu, toarnă apă într-o cană de plastic și puneți orhideea cu susul în jos. Trebuie să te asigurați că apa acoperă parțial frunzele. Din când în când, va trebui să mai adaugi apă, deoarece frunzele o vor absorbi.

Prin frunze, prin urmare, apa  va ajuta la refacerea rădăcinilor. La fiecare două zile, stropește cu apă partea de plantă care iese din pahar, pentru a o menține mereu umedă. În scurt timp, vor crește rădăcini sănătoase și puternice și puteți replanta orhideele în ghivece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?