”Aveți mâinile pătate de sânge. Protejați mâncătorii de organe umane”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
putin cameron dece
putin cameron dece

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a atacat în termeni nu foarte diplomatici pe David Cameron, premierul Marii Britanii, reproșându-i liderului conservatorilor că susține sprijinirea rebelilor sirieni împotriva regimului lui Bashar al-Assad, transmite The Independent.

Liderul de la Kremlin a acuzat puterile Vestului că sprijină rebelii care ”își omoară inamicii și le mănâncă organele”.  El a reiterat că va susține ”regimul legitim” din Damasc împotriva rebelilor ”cu mâinile pătate de sânge”.

Comentariile lui Putin vin cu puțin timp înaintea summit-ului G8 din Irlanda de Nord. După o oră de discuții bilaterale cu David Cameron, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat pentru sursa citată ce cele două părți au viziuni mai diferite ca niciodată în legătură cu războiul civil din Siria.

Rusia rămâne la decizia de a-l sprijini pe Bashar al-Assad, în ciuda ultimelor concluzii trase de experții americani, a căror rapoarte arată că regimul din Damasc a folosit arme chimice împotriva rebelilor. De altfel, Kremlinul a transmis semnale că se îndoiește de veridicitatea acestor dovezi care circulă în Congresul american.

Potrivit The Independent, Iranul urmează să trimită 4.000 de soldați în sprijinul lui Bashar al-Assad.

Războiul civil din Siria a făcut până în prezent aproximativ 93.000 de victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel