Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Portugalia
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Portugalia, anunțând că autoritățile portugheze au declarat stare de alertă pe întreg teritoriul continental între 15 și 17 septembrie 2024, din cauza riscului ridicat de incendii de vegetație.

MAE le recomandă românilor să se informeze constant cu privire la evoluția situației și să evite deplasările în zonele afectate de incendii sau unde există pericolul iminent al acestora. Cetățenii români sunt sfătuiți să consulte site-urile oficiale ale Ambasadei României la Lisabona (https://lisabona.mae.ro) și MAE (www.mae.ro), precum și pagina de Facebook a Ambasadei.

„De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii web a Institutului pentru Mare şi Atmosferă – IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente - https://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/ şi a Autorităţii Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă şi Protecţie Civilă - ANEPC - Autoridade Nacional de Emergência e Proteção Civil - prociv.gov.pt pentru obţinerea informaţiilor actualizate în timp real”, se arată în comunicatul oficial.

Pentru asistență consulară, cetățenii pot contacta Ambasada României la Lisabona la următoarele numere de telefon: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463 și +351.213.960.866. Ultimele două numere sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), fiind disponibile non-stop.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Românii sunt încurajați să fie prudenți și să se asigure că sunt la curent cu toate informațiile relevante înainte de a călători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel