Avertismentul lui Nicolae Ciucă despre pensii: ”Aici nu e vorba de joc politic”. Liberalul, semnal despre ruperea coaliției: Pierde!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă a vorbit despre bani, contre și ruperea coaliției de guvernare. 

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru RFI, a punctat că ”PNL a majorat punctul de pensie cu 40%. Pe mandatul cât am fost premier de la 1265 la 1785 lei”. El spune că ”aici nu e vorba de joc politic, oamenii așteaptă de la noi decizii și măsuri”, adăugând și un avertisment: ”E necesar să avem tăria și să facem în așa fel încât ce promitem oamenilor să se întâmple. Legea pensiilor trebuie să fie sustenabilă. Pe termen lung asigură eliminarea disparităților din sistemul de pensii”. 

Totodată, despre noi taxe și impozite, Nicolae Ciucă afirmă: ”Creșterea veniturilor la buget se poate face prin investiții și mediul de afaceri. Dacă noi venim azi, după ce în urmă cu două luni am modificat partea de fiscalitate, parte care e clar că impactează mediul de afaceri, adică motorul economiei și să ne gândim că anul viitor venim cu noi taxe, PNL nu susține o astfel de decizie”. În acest context, revine la pensii, dar și alte ajutoare sociale: ”Fără venituri la bugetul de stat nu putem să ne gândim și să venim să îi amăgim pe români, să le promitem că creștem ajutoarele sociale, că vom crește pensiile fără a avea asigurată sustenabilitatea acestor măsuri”. 

Inevitabil, a ajuns și la problemele din coaliția de guvernare, existând aceste contre în Guvern. 

”Personal, am avut o abordare echilibrată și trebuie să avem în continuare acest echilibru. Apreciez responsabilitatea tuturor liderilor prin care să treacă țara prin suprapunere de crize. E nevoie de aceeași onestitate, loialitate și respect în interiorul coaliției. Românii așteaptă să guvernăm, să luăm decizii, să asigurăm creșterea economică. Nu consider că în momentul de față putem să ieșim în fața românilor, să discutăm de ruperea coaliției. Cine vorbește de ruperea coaliției pierde. PNL în continuare se preocupă de tot ce înseamnă guvernare, tot ce înseamnă menținerea coaliției. Disputele politice și aceste controverse nu își au rostul, deși ele fac deliciul anumitor dezbateri pe această temă” a afirmat liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel