Avertisment cu privire la vitaminele din comerţ. Dr. Sandra Alexiu: Imunitatea nu se găseşte sub formă de pastile
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 25 noi 2020, 12:13
WhatsApp
Medicul Sandra Alexiu lansează un avertisment cu privire la suplimentele vitaminice din comerţ. 

”Trebuie să știm că, în sezonul rece, organismul nu mai are la dispoziție toate resursele naturale cu care se apără vara. Deci nu prea mai avem crudăți, nu prea mai avem fructe de vară, așa că toate resursele noastre vitaminice vin din pastile. Însă pastilele nu sunt întotdeauna ceea ce ar trebui să fie. Sunt foarte multe suplimente nutritive pe piață, foarte multe reclame care ne îmbie, însă asta nu înseamnă că sunt și utile. 

Cele mai bune vitamine sunt cele din surse naturale, pentru că se absorb în organism mult mai ușor, și nu e nevoie de doze foarte mari, însă trebuie să știm că atunci când prelucrăm termic orice, legume, fructe sau carne, toate vitaminele se cam distrug. Astfel încât este nevoie să avem în permanență crudități, să continuăm să mâncăm salate și să avem la dispoziție lucruri naturale pe masă, chiar și în sezonul rece”, a declarat medicul la Antena 3. 

Cum evităm gripa 

”Cel mai bun pas pentru a nu ne îmbolnăvi de gripă este să ne vaccinăm. Acolo vedem ce înseamnă un virus pentru care nu avem nicio formă de apărare, și ar trebui să învățăm această lecție, atât timp cât avem o formă de apărare, respectiv vaccinul împotriva gripei, trebuie să ne vaccinăm ca să scăpăm de această amenințare. 

O alimentație corectă, un somn bun face cât orice alte produse de imunitate și să nu mai solicităm cu insistență de la medici pastile de imunitate, pentru că imunitatea nu se găsește sub formă de pastile”, mai spune Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?