Data publicării:

Averea uriașă pe care o va primi Prințul Harry peste câteva zile, când va împlini 40 de ani

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prințul Harry urmează să primească o mare moștenire când va împlini 40 de ani.

Prințul Harry urmează să primească o moștenire importantă atunci când va împlini 40 de ani, mai mare decât cea primită de fratele său mai mare, Prințul William, la aceeași vârstă. Este vorba despre o avere lăsată de mama lor, Prințesa Diana, după moartea ei în 1997. Însă suma extraordinară care va intra în posesia lui Harry pe 15 septembrie, atunci când împlinește 40 de ani, vine prin amabilitatea străbunicii sale, Regina Elisabeta a II-a,deoarece ea a plasat două treimi din avere într-un fond fiduciar pentru strănepoții ei. Dar, prințul William, știind că va beneficia într-o zi de averea Ducatului de Cornwall, ar fi decis să lase mai mult fratelui său mai mic.

Ca atare, se crede că Harry va primi 7 milioane de lire sterline pe 15 septembrie, în onoarea zilei sale de naștere. Știrea a stârnit discuții în unele cercuri, mulți punând la îndoială ce ar fi gândit Regina Elisabeta despre atacurile repetate ale lui Harry asupra monarhiei. Prințul William este, de asemenea, nemulțumit de această sumă, având în vedere că Harry a renunțat la îndatoririle regale și i-a criticat ulterior membrii Familiei Regale atât la televizor, cât și în cartea sa de memorii - Spare, scrie Mirror.

Unele voci spun că Regina Elisabeta nu i-ar fi dat lui Harry niciun ban dacă ar fi știut ce va urma



Recent, un comentator a sugerat că Harry ar fi ratat cu totul moștenirea dacă Regina Regina Elisabeta a II-a ar fi fost conștientă de ceea ce avea să urmeze. Vorbind pentru Fox News, Christopher Andersen a spus: „Desigur, străbunica prințului nu ar fi putut anticipa toate problemele pe care Harry le-a cauzat restului familiei. Cred că ea l-ar fi tăiat complet de pe listă dacă ar fi știut.”

Soții Sussex au demisionat în anul 2020 și și-au finanțat noul stil de viață în California prin diverse proiecte și o serie de afaceri mari cu media - inclusiv interviul lor controversat cu Oprah, acordul Netflix și Spare. Harry i-a spus lui Oprah în 2021 că acordurile cu mass-media nu făceau parte din planul lor, ci erau necesare pentru a oferi familiei sale securitate financiară. „Familia mea m-a tăiat literalmente din punct de vedere financiar și a trebuit să-mi permit securitatea”, a susținut el, adăugând: „Am ceea ce mi-a lăsat mama și fără asta, nu am fi putut face asta”.

Și Charles i-ar fi dat bani lui Harry, deși acesta se plângea că a fost lăsat fără nimic

Cu toate acestea, conform rapoartelor privind cheltuielile regale, în anul fiscal de la începutul lunii aprilie 2020, Charles a oferit atât familiei lui Harry, cât și familiei Prințului William - 4,5 milioane de lire sterline. Raportul nu dezvăluie câți bani a primit fiecare prinț, dar un purtător de cuvânt al Regelui Charles a clarificat că Harry a alocat „o sumă substanțială” pentru a-i sprijini pe Harry și Meghan în momentul tranziției din rolurile lor regale. 

„Acea finanțare a încetat în vara anului trecut. Cuplul este acum independent financiar”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Banii pe care Charles i-a alocat pentru ambii fii ai săi proveneau de la Ducatul de Cornwall, care a finanțat și familia Sussex când aceștia lucrau în Familia Regală. După ce Charles a devenit rege, Ducatul de Cornwall i-a revenit Prințului William, care beneficiază acum de suma sa anuală completă, care a fost de aproape 23 de milioane de lire sterline în anul fiscal 2023-2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel