Avem nevoie de noi tancuri Leopard şi nu-mi pasă de unde vin banii, spune ministrul german al Apărării
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 01 feb 2023, 19:35
WhatsApp
Fotografie de la Skitterphoto, Pexels
Fotografie de la Skitterphoto, Pexels
Germania trebuie să comande rapid noi tancuri Leopard pentru a le înlocui pe cele care vor fi livrate Ucrainei, a declarat miercuri ministrul Apărării, Boris Pistorius, adăugând că nu îi pasă de unde vin banii, conform Reuters.

"Pentru mine, faptul crucial este că trebuie să comandăm noi tancuri, nu într-un an, ci rapid, astfel ca producţia să poată începe", le-a spus el jurnaliştilor în timpul unei vizite la un batalion de tancuri din oraşul Augustdorf, în vestul ţării, care a fost ales să furnizeze Kievului cele 14 tancuri Leopard 2A6 promise de Germania.

"De unde vor veni banii? Haideţi să o spun neprotocolar: Sincer, nu-mi pasă. Este esenţial să le putem oferi rapid", a adăugat Pistorius.

Ministrul a răspuns la întrebarea dacă face presiuni pentru o creştere a fondului special de 100 de miliarde de euro creat pentru modernizarea armatei după invazia rusă din Ucraina din februarie 2022.

În cadrul vizitei, experţii i-au prezentat lui Pistorius eficienţa sistemului de arme şi i-au demonstrat potenţialele utilizări ale vehiculelor militare.

Începând din august 2022, Batalionul 203 Tancuri, care are aproximativ 550 de soldaţi, a constituit esenţialul grupului de luptă al NATO din Lituania, care ajută la întărirea flancului estic al Alianţei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?