Avatar 2, o "shaorma cu de toate. Şi nu e ceva rău!". Filmul pe care Irina Margareta Nistor îl consideră mai bun
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video Youtube
Captură video Youtube
Avatar 2 - Calea Apei a înregistrat cifre record la debutul în cinematografe. În primul weekend in cinematografele americane, filmul a strâns peste 134 de milioane de dolari, în timp ce la nivel mondial au fost strânşi peste 300 de milioane de dolari. 

Irina Margareta Nistor, critic de film, a făcut mai multe afirmaţii despre superproducţia lui James Cameron, a doua dintr-o serie de cinci despre planeta Pandora. 

"Am fost la Avatar (n.r. Avatar 2 - The way of the water). Vi l-aş recomanda doar pentru că trebuie să îl vedem. Exact cum a fost cu Singur Acasă, aşa e şi cu Avatar, trebuie văzut. Sigur va ajunge şi la Oscaruri, măcar la nominalizări. Are 3 ore şi 20 de minute, este cât se poate de albastră situaţia, de la un capăt la altul. Personajele sunt cam urâţele, după gustul meu, în afară de unul singur, dar în rest există oameni care funcţionează bine pe SF-uri.

Pe mulţi i-a deprimat Avatar, dar sunt multe efecte speciale, foarte multe lumi amestecate. Pe de o parte ai ceva foarte modern, iar pe de altă parte ai un fel de dragon zburător. Cineva spunea că nu sunt aşa violente filmele astea. Ba sunt, e suficientă violenţă pe acolo, că toţi se bat. E mai greu să distingi cine cu cine se bate", a punctat Irina Margareta Nistor la News Pass, emisiune moderată de Laura Chiriac la B1 TV. 

Val Vâlcu: Avatar 2 e o shaorma cu de toate. Şi nu e rău! 

Jurnalistul Val Vâlcu a intervenit în discuţie şi a asemănat filmul lui Cameron cu o shaorma cu de toate. Asta pentru că, spune Vâlcu, sunt extrem de multe motive din literatură, muzică, dar şi multe alte filme prezente. 

"Dacă în cazul lui Singur Acasă, mitul, basmul, este întâlnit şi în folclorul românesc, cu mezinul, care este cel mai deştept şi îşi foloseşte inteligenţa, deşi nu e puternic, în Avatar avem de toate. Eu i-aş spune o shaorma cu de toate. Ai şi Laguna Albastră, muzică de Wagner, scene din Vietnam similare celor din Apocalypse Now, scene din Titanic, yoga şi Yoda (n.r. cu referire la faptul că personajele învaţă diverse tehnici de relaxare sau de ţinut respiraţia, specifice yoga, dar şi cu faptul că personajele trebuie să înveţe să fie în comuniune cu mediul înconjurător, aşa cum în Războiul Stelelor Yoda spunea că Forţa este în tot şi în toate). Asta nu înseamnă că nu e bun. Shaorma mănâncă lumea. Iar faptul că e lung înseamnă că e porţia mare. Totul este solemn, toţi sunt eroi, în afară de personajele negative. Nu e amuzant chiar deloc. Are şi politică, merge pe corectitudine, pe apărarea mediului, are de toate. Are şi extrasiropul, pentru că e cam siropos la un moment dat, dar prinde. Efecte speciale, imagini formidabile. Pe vremuri dădeai 20 de lei şi stăteai la un cinematograf 3D fără nicio acţiune. Acum te plimbă 3 ore şi jumătate în adâncul oceanului, în jungla tropicală, etc. Mai sunt şi iubiri interrasiale, şi conflictul cu imaginea tatălui. Este şi Shakespeare, este şi Freud. Nu ştiu dacă am scăpat ceva. Poate a vrut unul fără ceapă, dar în rest sunt de toate acolo, şi cartofi, şi sosuri", a replicat Val Vâlcu. 

Cu toate astea, criticul de film Irina Nistor a precizat că un alt film depăşeşte Avatar 2 din punct de vedere al calităţii. 

"Onion Glass este mult mai bun, credeţi-mă", a mai spus Irina Margareta Nistor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel