Avarii la Centrala Nucleară Zaporojie după noi bombardamente ale rușilor, anunță ucrainenii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Avarii la Centrala Nucleară Zaporjie după noi bombardamente ale rușilor, anunță ucrainenii - Fotografie de la Markus Distelrath, Pexels
Avarii la Centrala Nucleară Zaporjie după noi bombardamente ale rușilor, anunță ucrainenii - Fotografie de la Markus Distelrath, Pexels
Invadatorii ruşi au tras, din nou, asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, avariind echipamentul de comunicaţii al uneia dintre unităţile energetice - a anunţat Energoatom, agenţia nucleară de stat ucraineană.

"Pe 21 septembrie 2022, la ora 01:13, ca urmare a unui nou bombardament asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, lansat de către teroriştii ruşi, echipamentul de comunicaţii al unităţii energetice nr. 6 a fost avariat" - a menţionat compania, adăugând că au fost oprite atât transformatorul unităţii energetice afectate, cât şi cele care asigură nevoile proprii ale unităţii.

Din cauza pierderilor de energie, a avut loc o pornire de urgenţă a două generatoare diesel ale sistemelor de siguranţă pentru a asigura funcţionarea pompelor de răcire a combustibilului.

La ora 02:00, personalul centralei a restabilit alimentarea cu energie electrică pentru nevoile proprii ale unităţii nr. 6, astfel că generatoarele diesel au fost oprite, scrie Rador.

Vezi și - Zelenski, despre "referendumurile" anunţate de marionetele Moscovei: Poziţiile Ucrainei sunt clare şi nu se schimbă

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a dat asigurări că poziţiile Ucrainei sunt clare şi binecunoscute şi nu se vor schimba în legătură cu declaraţiile venite din Rusia privind organizarea unor "referendumuri" în teritoriile temporar ocupate. Într-un mesaj video transmis marţi seară, liderul de la Kiev a menţionat că "de la Moscova nu s-a transmis nimic care să nu fi fost auzit înainte".

"Poziţiile noastre sunt clare şi bine cunoscute. Pe noi doar asta ar trebui să ne intereseze. Nu ceea ce se aude de undeva, ci ceea ce reprezintă sarcina noastră" - a subliniat preşedintele ucrainean.

Zelenski a cerut şi mai mult sprijin pentru Forţele Armate ale Ucrainei, pentru serviciile de informaţii, Garda Naţională, poliţie şi grăniceri - "pentru toţi cei care ne restaurează treptat integritatea teritorială". "Poziţiile noastre nu se schimbă din cauza unui zgomot sau a unor anunţuri venite de undeva. Avem sprijinul deplin al partenerilor noştri în acest sens" - a subliniat preşedintele.

În plus, Volodimir Zelenski a adăugat că este necesar ca în continuare "să fie menţinute presiunea şi unitatea, să apărăm Ucraina, să ne eliberăm pământul şi să nu arătăm niciun fel de slăbiciune".

Amintim că trupele de ocupaţie din Luhansk şi Doneţk, precum şi din regiunile parţial ocupate Zaporijjia şi Herson, au anunţat că, la sfârşitul lunii septembrie, vor organiza "referendumuri" de ieşire din componenţa Ucrainei şi alipirea la Federaţia Rusă.

Ucraina a cerut comunităţii internaţionale să impună noi sancţiuni Rusiei ca răspuns la intenţiile de a organiza aceste "referendumuri".

Parlamentul European a transmis deja că niciun "referendum" nu poate schimba poziţia Europei în raport cu Ucraina, iar NATO a comunicat că va considera drept ilegitime pseudo-referendumurile anunţate de marionetele Moscovei.

Vezi și - Cancelarul Scholz, la ONU: Putin trebuie să recunoască că nu poate câştiga războiul

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi, la New York, că preşedintele rus Vladimir Putin va renunţa la 'ambiţiile sale imperiale' care riscă să distrugă Ucraina şi Rusia doar dacă recunoaşte că nu poate câştiga războiul, transmite miercuri Reuters.

'De aceea nu vom accepta nicio pace dictată de Rusia şi de aceea Ucraina trebuie să fie capabilă să respingă atacul Rusiei', a spus Scholz în prima sa intervenţie în cadrul Adunării Generale a ONU. Revenirea imperialismului odată cu războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei nu a fost un dezastru doar pentru Europa, ci şi pentru ordinea păcii la nivel global, ordine care este bazată pe reguli, a spus cancelarul.

El a cerut ONU să o apere de cei care ar prefera o lume în care 'cei puternici îi conduc pe cei slabi'. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel