Avalanșă în Cașmir: 135 de persoane, îngropate sub zăpadă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
avalansa
avalansa

O tabără a armatei pakistaneze  din regiunea muntoasă Caşmir, unde se aflau 135 de persoane, a fost acoperită, sâmbătă, de o ”enormă avalanșă de zăpadă, a anunțat armata.

"O sută treizeci şi cinci de persoane, dintre care 124 de soldaţi şi 11 civili (...) au fost acoperiţi azi dimineaţă de o enormă avalanşă de zăpadă", a indicat armata într-un comunicat, a informat AFP.

Avalanşa a acoperit o suprafaţă de un kilometru pătrat, conform comunicatului. Aceasta a îngropat tabăra Gayari, în zona gheţarului Siachen, la aproximativ 6.300 de metri altitudine.

Acest gheţar se află înr-o regiune himalayană din apropierea frontierei disputată de India şi Pakistan şi militarizată puternic atât cu trupe pakistaneze cât şi indiene încă din 1984. Acesta este în apropierea a patru dintre cele 14 vârfuri muntoase din lume care depăşesc 8.000 de metri (K2, Broad Peak, Gasherbrum şi Gasherbrum II), toate de partea pakistaneză a frontierei.

La operațiunile de căutare și salvare participă peste 150 de militari ajutaţi de câini şi de elicoptere, precum şi medici şi infirmieri, însă, din cauza "întunericului şi a condiţiilor meteo nefavorabile" operaţiunile de salvare au fost oprite, după aproape o zi de eforturi. Ele au fost reluate duminică dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel