Av. Adrian Cuculis: Este vorba despre tentativă la infracțiunea de omor. Cazul Mirelei Vaida se reia în urma unui nou atac
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Adrian Cuculis
Facebook - Adrian Cuculis
Avocatul Adrian Cuculis a declarat că în cazul atacului asupra Mirelei Vaida, autoritățile ar fi trebui să ia în calcul tentativa la infracțiunea de omor de prima dată. 

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre procedura care ar fi trebuit să înceapă după cel de-al doilea atac asupra prezentatoarei Mirela Vaida. 

„În primul rând, România a devenit o țară foarte nesigură, pentru că constat cu amărăciune că nu mai avem tentativă la infracțiunile acestea contra vieții. În condițiile în care un organ de cercetare penală din România vine și spune că nu ai tentativă la omor în condițiile în care dacă un bolovan te nimerea în cap te omora pe loc. 

Eu le-am spus celor care au venit la fața locului atunci că nu poate să încapă în discuție că vorbim despre o amenințare. Eu am crezut la vremea respectivă că ancheta se va conduce de către procurorul de caz sau de polițiștii care au preluat ancheta pe această tentativă la infracțiunea de omor. Problema cea mai mare este că doamna a fost internată nevoluntar la un moment dat, însă ulterior, dacă vă vine să credeți, a fost eliberată, pentru că practic, această internare nevoluntară echivalează cu un arest preventiv sau orice altă măsură de lipsire de libertate. 

A fost lăsată să iasă din spitalul de psihiatrie, deși avea nevoie de tratament

Sunt foarte curios cum o să motiveze cei care au făcut raportul de eliberare de la Obregia faptul că au zis că această persoană era aptă să iasă pe străzi. Și mai mult de atât, este clar că ea trebuia supusă unui tratament. Cine îi dă tratamentul în condițiile în care ea nu are familie? Este clar ă statul este schilodit din toate încheieturile și dacă mâine ar fi eliberată eu sunt sigur că ar face ceva și mai rău”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la România TV. 

Mirela Vaida, atacată din nou

Mirela Vaida a fost atacată din nou, în timpul unei pauze de publicitate, de aceeași femeie care a mai încercat să o rănească. Poliția a fost chemată pentru a cerceta cele întâmplate. Atacatoarea s-a reîntors și a spart geamurile de la intrarea în sediul emisiunii „Acces Direct”, relatează cei de la România TV. 

Mirela Vaida s-a simțit din nou amenințată și cu viața pusă în pericol, mai spun relatările, mai ales că un atac asemănător a avut loc cu doar câteva săptămâni în urmă. În acel moment, viața prezentatoarei de televiziune chiar a fost pusă în pericol. Atunci, aceeași femeie, Antoanela Grigoraș, avea asupra ei o cărămidă cu care a aruncat înspre prezentatoarea ce transmitea în direct. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel