Autostrada Soarelui NU va fi gata până la sfârșitul anului 2011. Boagiu promite noi termene, în 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

CNADNR va scoate la licitaţie, în luna mai, proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, după ce a reziliat contractul acordat companiei franceze Colas. Lucrările vor începe până la finele anului, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Anul trecut, ministrul promitea că pe A 2 e va ajunge la mare până în vara acestui an, iar în februarie spunea că autostrada va fi gata până la sfârșitul anului. Contorul este dat, din nou, la zero, după 12 ani de când au început lucrările.

boagiu

Boagiu a spus că firma franceză a cerut suplimentarea valorii contractului cu 16 milioane euro, din cauza modificării traseului pe o distanţă de 14 km, din lungimea totală de 20 km a tronsonului. Suma este dublă faţă de cea de opt milioane de euro anunţată anterior de Boagiu ca fiind solicitată de Colas.

"Evaluarea consultantului arată că noul traseu costă cu cinci milioane euro mai puţin", a explicat, luni, Boagiu. Ministrul a menţionat şi alte motive pentru care a decis rezilierea contractului, respectiv solicitarea pentru prelungirea termenului final cu doi ani, pentru 2013, nefinalizarea proiectului pe o distanţă de 14 km şi începerea construcţiei pe o distanţă de 5,5 km cu un an întârziere, respectiv în vara anului 2010.

Boagiu a spus că rezilierea acestui contract reprezintă "un semnal extrem de puternic" dat de Ministerul Transporturilor tuturor companiilor de construcţii care lucrează în infrastructură.

Ca reacţie la anunţul ministrului privind rezilierea contractului, Colas a susţinut că a primit autorizaţiile şi terenurile doar pentru construcţia a 6 km din tronsonul Cernavodă-Medgidia, aşteptând decizia oficială pentru restul de 14 km. Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 224 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel