Autostrada Sibiu-Pitești, traseu. Începe licitația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Documentaţia privind secţiunile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, în valoare de aproximativ 560 de milioane de euro, fără TVA, a fost trimisă către Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) SEAP), a anunţat, vineri, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Conform sursei citate, secţiunea 1 a autostrăzii Piteşti-Sibiu are o valoare de circa 165 de milioane de euro, fără TVA, pentru proiectare fiind prevăzută perioadă de 12 luni, iar pentru execuţia lucrărilor 36 de luni. De asemenea, secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti-Sibiu are o valoare de circa 395 de milioane de euro, fără TVA, durata proiectării este de 12 luni, iar perioada de execuţie este de 48 de luni. 

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru ambele secţiuni este de circa 3 luni. 

"Lotul 1 aferent Secţiunii 1 va fi cuprins între km 0+000 şi km 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii va traversa la vest de Talmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig - Marsa - Talmaciu - Sadu, până în zona Boişa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7", conform comunicatului. 

De asemenea, secţiunea 5 a autostrăzii va fi cuprinsă între km 92+600 şi km 122+950, traseul autostrăzii începând în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş până la actuala centură a Municipiului Piteşti. Traseul acestei secţiuni este amplasat în judeţul Argeş şi are o lungime de 30.35 km. 

Autostrada Sibiu - Piteşti este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European care traversează România de la Vest la Est, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel