Autostrada Sibiu-Brașov, de 68 de km, săpată în 1000 de puncte de arheologi
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Arheologii au săpat în aproximativ 1.000 de puncte de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Făgăraş pentru a identifica eventuale vestigii arheologice.

Arheologul Alin Gheorghe a precizat că cercetarea arheologică a început "invers", de la lotul IV la lotul I şi, până acum, nu s-au descoperit vestigii importante, cu excepţia unui potenţial sit, "care, probabil, se va săpa atunci când constructorul se va apuca de lucrările propriu-zise",

"Facem diagnosticul arheologic momentan, pentru identificarea potenţialelor situri arheologice pe viitor. (...) Am ajuns la aproape de 1.000 de secţiuni făcute până acum şi o să continuăm", a precizat arheologul Alin Gheorghe.

Cercetarea arheologică se efectuează înainte de lucrările propriu-zise de construcţie şi vizează adaptarea proiectului tehnic

Săpăturile arheologice constă în şanţuri în lungime de câţiva metri, care se fac la o distanţă de aproximativ 50 de metri unul de celălalt.

Cercetarea arheologică se efectuează înainte de lucrările propriu-zise de construcţie şi vizează adaptarea proiectului tehnic, pentru a proteja toate zonele care au valoare istorică, au explicat reprezentanţii DRDP Braşov.

Autostrada Sibiu - Făgăraş A13 are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia porneşte din dreptul localităţii sibiene Boiţa şi se termină în apropierea Municipiului Făgăraş - judeţul Braşov.

Pe toate cele patru tronsoane ale acesteia câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată firma turcă Makyol, care a început deja proiectarea pentru lotul III (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel