Autostrada Predeal-Cristian, dată în folosinţă. Radu Tudor: În continuare, de râsul Europei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Tudor - sursa: Facebook
Radu Tudor - sursa: Facebook
Jurnalistul Radu Tudor reacţionează furios la adresa ministerului Transporturilor, după ce s-a anunţat deschiderea tronsonului de autostradă Predeal-Cristian, lung de 10 km. 

"România continuă să fie corigenta UE în materie de autostrăzi și rute feroviare moderne și rapide. La fel ca și falimentarele guverne PSD, nici actualul cabinet n-a reușit să realizeze măcar 100 de km de autostradă pe an. Deși necesarul pentru dezvoltarea economică a României e de cel puțin 500 km anual.

Timp în care în țara noastră mor 2000 de români pe an în accidente rutiere pe șosele construite acum 50 sau 60 de ani. De 30 de ani, nici un Guvern nu a realizat această nevoie urgentă – pentru a scoate România din subdezvoltare – și a lega între ele regiunile istorice ce suferă diferențe uriașe din punct de vedere economic.

PS : Suntem în continuare de râsul Europei, incapabili de 15 ani să închidem coridorul 4 pan european Lisabona – Constanța pe autostradă. Între Sibiu și Lugoj trenează probleme grave generate de corupție și incompetență. Iar porțiunea Pitești-Sibiu, crucială dpdv economic, e tratată ca un drum comunal din perspectiva priorității de lucru și finanțare.", a scris Radu Tudor pe blogul său

Ministrul Lucian Bode a anunţat deschiderea tronsonului de 10 km de autostradă dintre Predeal şi Cristian. 

“Astăzi vom da în trafic sectorul Predeal – Cristian din autostrada Ploieşti – Braşov, în lungime de 6,3 kilometri profilul de autostradă şi 3,7 kilometri profil de drum naţional cu patru benzi. Acest demers dă un semnal foarte clar că acest obiectiv este prioritar pentru guvernarea liberală şi totodată un angajament ferm că după 18 ani de dezbateri publice acest proiect are susţinere şi se află pe traiectoria ireversibilă a implementării. Cu aceşti 10 kilometri de autostradă guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic într-un an dificil aşa cum ştim cu toţii,  într-un an în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea”, a declarat Lucian Bode, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel