Autostrada Lugoj – Deva. Corina Creţu: Partea proastă este că se mănâncă din noul buget
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, luni, 11 septembrie, la interviurile DCNews Live , a discutat, printre alte subiecte importante, şi despre autostrada Lugoj – Deva.

Este pentru prima dată când nu mai putem vorbi de absorbţie zero a fondurilor europene, a spus Corina Creţu în cadrul interviului. „Am felicitat autorităţile care au muncit peste vară. La jumătatea lunii s-a transmis Comisiei faptul că Autorităţile de Management şi Control au fost acreditate de către Curtea de Audit Naţional, deci sunt capabile să gestioneze cele 23 de miliarde puse la dispoziţia României. Vorbesc de fondurile pe care eu le gestionez", a punctat comisarul european pentru politici regionale.

Corina Creţu a vorbit şi despre proiecte pe care România se angajase să le termine. „În ultimele două săptămâni din august, s-au plătit 95 de milioane de euro care erau deja cereri depuse la Bruxelles şi mai avem în analiză 350 de milioane de euro. Cele 350 vizează domeniul transportului, mediului. Din păcate, nu sunt proiecte noi, sunt proiecte fazate, pe care România s-a angajat să le termine în perioada exerciţiului financiar 2007-2015, dar nu a reuşit", a spus Corina Creţu.

[citeste si]

Ulterior, a oferit un exemplu „despre ultima aprobare mare pe care am făcut-o legată de autostrada Lugoj – Deva. (...) Sunt date în folosinţă unele loturi la 50, 30, 70 la sută. Potrivit regulamentelor, dacă nu erau realizate până la 90 la sută, se dădeau banii înapoi. De aceea am făcut aceste eforturi. Partea proastă este că se mănâncă din noul buget, partea bună este că se continuă lucrările", a punctat Corina Creţu.

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel