Data actualizării:
Data publicării:

Autostrada A2, închisă. Sunt mașini înzăpezite! Șerbănescu, CNAIR: Tot ce intră în zona vortex-ului este blocat. Să nu mai intre de pe drumurile laterale pe A2!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Autostrada A2, închisă. Sunt mașini înzăpezite! Șerbănescu, CNAIR: Tot ce intră în zona vortex-ului este blocat. Să nu mai intre de pe drumurile laterale pe A2! / Foto: Facebook CNAIR
Autostrada A2, închisă. Sunt mașini înzăpezite! Șerbănescu, CNAIR: Tot ce intră în zona vortex-ului este blocat. Să nu mai intre de pe drumurile laterale pe A2! / Foto: Facebook CNAIR

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, a venit cu un mesaj pentru șoferi, după ce o porțiune a Autostrăzii A2 a fost închisă.

O porțiune de peste 30 de kilometri din Autostrada A2 București-Constanța a fost închisă duminică dimineața, dar se pare că șoferii nu respectă recomandările autorităților și intră pe autostradă de pe drumurile alăturate.

Deja sunt mai mulți oameni blocați, iar drumarii încearcă să îi ajute. Oamenii au ajuns efectiv cu mașinile în șanț. În acest context, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, a venit cu un mesaj de ultimă oră pentru șoferi.

"Practic Galați, Tulcea, Brăila, Constanța, Călărași, partea de Sud a Județului Buzău, sunt închise. Ca să înțelegem ce se întâmplă, avem două situații, un front atmosferic rece cu zăpezi care vine dinspre bulgari și merge spre Republica Moldova și un front de vânt puternic care vine dinspre Republica Moldova spre Bulgaria, tranzitând bineînțeles teritoriul României. Se creează un vortex exact în zona Constanța, deci tot ce intră în această zonă a vortex-ului este blocat.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Facem din nou apel la cetățeni să nu mai intre de pe drumurile laterale pe A2

Pe A2 spre exemplu, vitezele au ajuns și la 110 k/h. Și pentru că vorbim despre Autostrada Soarelui, facem din nou apel la cetățeni să nu mai intre de pe drumurile laterale pe autostradă pentru că efectiv ne blochează utilajele de deszăpezire, iar cei care au rămas în benzinării, să rămână în benzinării pentru că nu fac decât să se blocheze. Am avut o situație cu niște autovehicule, au plecat de la km 129 și s-au împotmolit la km 130, deci au mers exact un kilometru. Să nu mai iasă de acolo.

A 2 este închisă, avem utilaje de deszăpezire acolo, dar să știți că sunt zone în care nu putem acționa din cauza faptului că sunt cetățeni care au blocat autostrada. Încercăm cu poliția să-i scoatem încet de pe drum ca să ne putem continua acțiunile. Cât durează acest viscol să nu mai intre pe autostradă pentru că nu fac decât să se blocheze și pe ei, să ne blocheze și pe noi", a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel