România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 15 oct 2019 / 14:54
Autorul bosniaco-german Sasa Stanisic, recompensat cu Premiul German de Carte pentru romanul său "Herkunft"
Autorul bosniaco-german Sasa Stanisic a câştigat luni Premiul German de Carte (Deutscher Buchpreis) pe 2019 pentru romanul său "Herkunft" ("Originea"), apreciat de juriu pentru umorul şi imaginaţia sa, informează DPA.

"Sub fiecare propoziţie a acestui roman se ascunde originea evazivă care spune o poveste în acelaşi timp", a subliniat juriul compus din şapte membri, explicând de ce a decis să acorde autorului 41 de ani premiul pentru cel mai bun roman de limbă germană al anului.

În "Herkunft", Stanisic scrie despre bunica sa, care îşi pierde încet memoria, despre fuga familiei sale în Germania în timpul războiului din Bosnia şi despre ce rol joacă originea cuiva la început.

La sfârşitul cărţii, cititorii sunt invitaţi să participe la un joc, putând decide modul în care ar trebui să continue povestea.

Membrii juriului au ales romanul lui Stanisic din peste 200 de romane publicate între octombrie 2018 şi mijlocul lunii septembrie.

Câştigătorul va fi recompensat cu suma de 25.000 de euro (27.500 de dolari), în timp ce cei cinci autori care figurau alături de acesta pe lista scurtă vor primi fiecare 2.500 de euro.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro