Autoritățile ne spun să nu ne debranșăm, deși gigacaloria a ajuns la 170 de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Începând de astăzi, 1 august, prețul gigacaloriei în București crește de la 124 de le la 170 de lei. Asta înseamnă că urmează o iarnă foarte grea pentru mulți bucureșteni, care deja se gândesc cu groază la facturile de întreținere. Cu toate acestea autoritățile spun că debranșarea și trecerea la centrale individuale nu este o soluție și se scuză cu tot felul de calcule, prin care justifică scumpirea.

Într-un răspuns trimis președintelui Ligii Habitat, Mihai Mereuță, cu privire la campania dusă de  GDF Suez Energy România pentru promovarea încălzirii cu centrale termice individuale pe gaz natural, Autoritatea Municipală de Regelmentare a Serviciilor Publice susține că oamenii nu trebuie să se debranșeze deoarece ambele ”sisteme” au avantaje și dezavantaje.

Printre dezavantajele centralelor proprii, AMSPR notează mutarea poluării din afara orașului în centrul lui și costurile de mentanață.

De asemenea, Primăria Generală face un calcul prin care încearcă să demonstreze că prețul gigacaloriei produsă de o centrală de apartament poate ajunge la 225 de lei.

VEZI RĂSPUNSUL AMSPR 1

VEZI RĂSPUNSUL AMSPR 2

VEZI RĂSPUNSUL PMB

Citește și:

Liga Asociaţiilor de Propietari – Habitat – Contractarea individuală în sine nu este suficientă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel