Autoritățile franceze acționează pentru a scoate o balenă rătăcită din râul Sena
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (France24)
Sursă foto: Twitter (France24)
O balenă beluga s-a rătăcit în râul Sena, iar autoritățile franceze încearcă să o scoată înapoi în habitatul ei natural.

O balenă beluga a fost observată în râul Sena din Franța, iar oficialii decid în prezent cum să salveze mamiferul. Ei spun că animalul se află în prezent lângă o ecluză din Vernon, la aproximativ 70 km nord-vest de Paris. Cetățenii sunt îndemnați să stea departe de balena rătăcită. Experții sunt nedumeriți de ce balena s-a îndepărtat atât de departe de habitatul său natural.

„Provocarea acum va fi să-l ajutăm și să-l hrănim, să încercăm să-l însoțim spre ocean”, a declarat Lamya Essemlali, șeful grupului de mediu Sea Shepherd France, citat de agenția de presă Reuters și BBC. Ea a spus că scoaterea animalului din apă era exclusă, deoarece este prea riscant.

Nu este primul eveniment de acest fel

De altfel, au apărut imagini care arată balena înotând încet în râu. Oficialii nu au raportat cu privire la dimensiunea animalului, dar o balenă beluga adult poate crește la mai mult de patru metri în lungime.

În mai, o balenă ucigașă a fost găsită moartă după ce înotat în susul râului Sena în Normandia. Un plan de a ghida orca mascul de patru metri înapoi la mare folosind stimuli sonori a eșuat, iar experții au concluzionat ulterior că era grav bolnavă.

În 2019, o balenă moartă a fost găsită în râul Tamisa, lângă Gravesend, au declarat oficialii britanici. Acest lucru a venit la doar câteva săptămâni după ce o balenă cu cocoașă, văzută înotând în aceeași întindere de apă, a murit. Se credea că și-a găsit drumul în Tamisa din cauza unei erori de navigație, posibil în timpul mareelor ​​înalte.

Rechinul-balenă, cel mai mare animal omnivor din lume, are 18 metri lungime

Cercetătorii din Australia și Noua Zeelandă au descoperit cel mai mare animal omnivor din lume. Studiul oamenilor de știință a fost publicat în revista Ecology, pe data de 19 iulie 2022. Mai exact, este vorba despre rechinul-balenă. Acesta poate ajunge până la 18 metri lungime și s-a aflat despre el că mănâncă și plante, nu doar animale subacvatice. Descoperirea cercetătorilor îl încadrează pe rechinul-balenă în categoria animalelor omnivor, devenind astfel cel mai mare exemplar din lume, detronând chiar și ursul Kodiak, scriu cei de la The Guardian. Ursul Kodiak (Ursus arctos middendorffi), numit și ursul brun Kodiak dar și ursul grizzly din Alaska sau ursul brun american, traiește in insulele din arhipelagul Kodiak în sud-vestul Alaska. Este cea mai mare subspecie a ursului brun. Acest mamifer nu este inclus în lista UCIN. Cu toate acestea, are legislație de stat, care îi protejează dezvoltarea în habitatul natural pe care îl ocupă. Citește mai multe AICI.

Cheddar, un homar extrem de rar, a fost salvat de la a deveni un festin de lux

Un homar portocaliu a fost salvat de propria soartă, evitând astfel să ajungă o masă la Red Lobster, după ce membrii personalului au recunoscut culoarea neobișnuită a crustaceului. Homarul a fost numit ”Cheddar” într-o odă către faimoșii biscuiți Cheddar Bay ai restaurantului. Cheddar a sosit într-un transport la un restaurant Red Lobster din Hollywood, Florida, potrivit unui comunicat de presă din 12 iulie al restaurantului.

”Uneori se întâmplă miracole și în cele mai obișnuite întâmplări, iar Cheddar este unul dintre ele”, a spus Mario Roque, manager la Red Lobster, care a ajutat la salvarea lui Cheddar, în comunicat. ”Un grup de oameni incredibili ne-au ajutat să facem acest lucru posibil. Suntem atât de onorați că am reușit să-l salvăm pe Cheddar și să-i găsim o casă bună.” Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel