Autoritățile din Thassos caută un român: A vandalizat o mașină, nervos că avea de făcut prea multe manevre ca să iasă din parcare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Un român este căutat de autoritățile din Grecia. 

Se pare că un român, la ieșirea dintr-un local din Thassos, ar fi fost supărat că o mașină cu numere de Grecia era parcată neregulamentar și-i îngreuna plecarea. Conform presei locale, bărbatul a lovit intenționat mașina femeii și i-a spart și geamurile. O plăcuță de înmatriculare ar fi fost reținută de autoritățile din Thassos, conform sursei citate, iar mașina este urmărită pentru a nu părăsi insula. Se pare că este vorba despre o mașină închisă la culoare, înmatriculată în România. În cauză au loc cercetări. 

Turistul din România ar fi fost nervos din cauza manevrelor pe care a trebuit să le facă, a coborât din mașină și i-a vandalizat mașina femeii. 

Femeia, originară din Grecia, era tot în vacanță în Thassos. ”Am venit pentru două zile în Thassos să mă odihnesc și am căzut victima vandalismului” a spus turista, care și-a descoperit mașina distrusă. Ea a mai spus că ”nu poți face orice vrei tu doar pentru că ești nervos”. 

Întreaga scenă s-a petrecut în Limenas. 

Un bărbat ”familist”, hoț de profesie? 

Nu este singura scenă bizară petrecută în Grecia. Pe grupurile de profil, în această săptămână, a fost pusă fotografia unui bărbat care a încercat să spargă o casă de vacanță, în mijlocul zilei. Pentru acoperire, el era împreună cu o femeie și un copil. Se pare că nu s-ar fi așteptat ca turiștii să fie la cazare în mijlocul zilei și a încercat să-și acopere fața când a fost fotografiat. Totuși, imaginile sunt relevante. Urme ale forțării intrării în spațiul de cazare au rămas pe ușa de acces. 

Românii fac apel la români pentru a ajunge în siguranță în vacanță și acasă

Pe de altă parte, pe aceleași surse au fost postate, în ultimele săptămâni, multiple apeluri ale românilor cu privire la conaționali, români ce au fost martorii unor accidente grave, mai ales în Bulgaria. Se întâmplă ca-n zonele unde este doar o bandă pe sens, pe drumuri cu linie continuă și vizibilitate scăzută, românii să-și mai piardă răbdarea, turiștii plecați din țara noastră fiind martorii unor scene deloc plăcute. ”Cu toții vrem să ajungem în vacanță sau în siguranță acasă” este sinteza apelurilor făcute. 

Și grecii s-au săturat de accidente

În plus, chiar în aceste zile, un mesaj în greacă a fost postat pe un grup de profil, în care se făcea apel la turiștii din România să conducă cu atenție și răbdare. Persoana care a postat a scris că-n fiecare an o persoană cunoscută (localnic) ajunge să fie victima unui accident cu un turist străin: să ajungă în spital sau chiar să moară. 

Este foarte cunoscut faptul că Thassos este o destinație de vacanță preferată pentru români, cei mai mulți turiști de aici fiind din țara noastră. Acest lucru este benefic pentru mulți, care se descurcă ”ca acasă” într-o destinație străină, care-i primește cu specificul tradițional grecesc. De multe ori, pe grupurile de vacanțe în Thassos, românii și-au găsit obiectele pierdute, de la telefoane la verighete, asta pentru că alți români le-au găsit și le-au postat. În plus, ei se bucură de informații despre cazări și, de multe ori, ajutor rapid în caz de nevoie. Dar nu mereu românii fac onoare în această destinație, dovadă fiind exemplul de mai sus, care este, totuși, o excepție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel