Autoritățile din Spania au găsit un iaht și alte bunuri ale oligarhilor ruși sancționați
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Autoritățile spaniole au identificat active, companii și cel puțin un iaht de lux aparținând unor oligarhi ruși aflați pe lista de sancțiuni a UE.

Autoritățile spaniole au identificat active, inclusiv case, companii și cel puțin un iaht de lux, aparținând celor 15 oligarhi ruși aflați pe lista de sancțiuni a UE, a declarat joi pentru Reuters un oficial care supraveghează registrele de proprietate, notează Mediafax.

Șeful unității de prevenire a spălării banilor din cadrul Consiliului General al Notarilor a declarat că unitatea a detectat activități după invazia din 24 februarie din Ucraina, deoarece oligarhii au încercat să își transfere participațiile în unele companii către rude sau asociați: „Ei începuseră deja să mute aceste participații, în special în companii spaniole, sau participații sau acțiuni în companii străine.”

„Am localizat aproximativ 15 persoane de pe acea listă (n.r. de sancțiuni UE) și alte 105 persoane legate de ele sau membri de familie (...) Există persoane mai puțin cunoscute pe listă, dar unele dintre ele erau printre cele mai cunoscute”, a spus acesta, conform sursei citate.

În fiecare săptămână de când Rusia a invadat Ucraina, Uniunea Europeană a introdus noi sancțiuni împotriva Moscovei, adăugând sute de politicieni de top, oameni de afaceri și militari pe lista sa neagră.

Punerea în aplicare se confruntă însă cu constrângeri juridice și dificultăți în identificarea proprietarilor reali ai activelor, cum ar fi proprietăți imobiliare, iahturi sau conturi bancare.

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană, executivul UE, a declarat că va introduce o propunere legislativă pentru a-i urmări în justiție pe cei care au încercat să se sustragă sancțiunilor, de exemplu prin transferarea activelor lor către membrii familiei.

Citește și: Cercetătorii români, plătiți discriminatoriu. Dan Nica (PSD): Am explicat la Bruxelles că, în România, costul vieții e similar cu cel din Belgia

Citește și: Calitatea apei Dunării va fi monitorizată. Lucian Georgescu: Sunt 15 milioane de oameni care iau apă potabilă direct din Dunăre

Citește și: Amenzi usturătoare pentru cei care au animale de companie și nu respectă obligațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel